Vincent Royet Crémant de Bourgogne Rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir
Vincent Royet Crémant de Bourgogne Rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir

Vincent Royet Crémant de Bourgogne Rosé

2022

Mousserende wijn

Chardonnay, Pinot Noir

17,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Subtiel en heerlijk

Exclusief gemaakt van de Bourgogne Pinot Noir, subtiel en heerlijk. Het Domaine Royet ligt in het hart van de appellatie Côtes du Couchois. De perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad en de fijne bubbels geven de Crémant frisheid en lichtheid.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay, Pinot Noir
Domein Domein Vincent Royetet
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Crémant de Bourgogne Rosé

Vier generaties traditionele kennis. Zorg voor kwaliteit, traditie en voortuitgang wordt gecombineerd. Het Domaine Royet ligt in het hart van de appellatie Côtes du Couchois. De wijngaarden strekken zich uit over steile hellingen aan de voet van Château de Couches. Het is dankzij het werk van vier generaties dat de wijnen worden erkend in verschillende wedstrijden en worden vermeld in de gespecialiseerde pers. Vincent Royet is de vijfde generatie van het domaine. Het waren de overgrootouders van Jean-Claude Royet, de vader van Vincent, die het domaine is begonnen. Het begon met 4 hectaren wijnbouw en is de afgelopen 30-35 jaar tussen de 13 en 14 hectare groot geworden. In tegenstelling tot veel andere domaines in Bourgogne, die alleen de vin de base produceren en iemand anders voor de bubbels laten zorgen, houden Vincent en Jean-Claude Royet zich bezig met het hele proces, van wijngaard tot fles. Voor de Crémants de Bourgogne gebruiken ze alle vier de belangrijkste druivensoorten van de Bourgogne – pinot noir, chardonnay, aligoté en gamay.

Lees meer
Scroll naar boven