Vinha das Mouras tinto

Verkoop door: Alentejo Wijnen | Categorie: Rood

Goede prijs-kwaliteit

De Vinha das Mouras Tinto is een uitgesproken wijn uit de Alentejo. Het is een stevige blend van 4 druivensoorten: 15% Syrah, 20% Aragonez, 25% Alicante Bouschet en 40% Trincadeira. Deze blend samen met het alcohol percentage van 14 % maakt het een krachtige wijn met subtiele aroma’s van rood fruit. De Vinha das Mouras Tinto is in Portugal bestempeld als de beste prijs-kwaliteits verhouding. De Portugese Consumentenbond heeft deze wijn als beste koop bestempeld. Een echte aanrader dus!

Nieuwe generatie wijnproducenten

De gloednieuwe coöperatie Adega das Mouras de Arraiolos, gelegen in de wijnstreek Alentejo, wordt geleid door een nieuwe generatie wijnmakers die traditionele technieken en moderne productieprocedures op innovatieve wijze weten te combineren. Op de wijngaarden worden in totaal 9 rode druivensoorten: Trincadeira, Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Syrah, Aragonez, Pinot Noir, Grenache en Tinta Caiada verbouwd, en vier witte druivensoorten: Arinto, Antão Vaz, Perrum en Verdelho. De gemiddelde jaarlijkse oogst is 3.000 ton en heeft een wijnopslagcapaciteit van ongeveer 3.000.000 liter. Het beschikt over een zeer uitgebreide ‘ageing-room’ en een ‘state-of-the-art’ laboratorium t.b.v. analyse en kwaliteitscontrole gedurende de verschillende stadia van de productie.

Dus als je van innovatieve wijnen houdt, dan is dit vast een wijn die jij als fijnproever kunt waarderen.

De Vinha das Mouras Tinto bij het eten

De Vinha das Mouras Tinto is mooi te combineren met blauwe kazen, gebraden eend-, gans- en lamsvlees.

Portugal
Alicante bouschet, aragonez, syrah, trincadeira
2015
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Alentejo Wijnen

Bij Alentejo Wijnen ben je aan het goede adres voor heerlijke Portugese wijnen. Bekende en de minder bekende wijnen, uit het hogere en minder hoge klassement; geheel uit eigen import.…

Bekijk het assortiment