Vinho Verde Alvarinho Trajadura

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Wit

Frisse wijn met zachte zuren

De Vinho Verde Alvarinho Trajadura is helder citroenkleurig. Met een aroma van appel en citrusfruit. Deze proef je weer terug in de mond, samen met zachte zuren, meloen, een amandeltje, peer, accasia en zeer fijne, lichte prikkeling. De afdronk blijft heerlijk hangen.

Volgens Perswijn 08-2017: ‘Peer en acacia, vleugje hooi. Opwekkend, tinteling, zachte zuren.’

Het wijnhuis Casal de Ventozela

Casal de Ventozela is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1983 en is gewijd aan de productie van Vinho Verde-wijn. De 27 hectare wijngaarden liggen in de deelregio Vale do Ave, in het hart van de Portugese regio Vinho Verde. Ze zijn verspreid over verschillende landgoederen en percelen, over glooiende hellingen en granietachtige bodems, met hoogtes tussen 100 en 200 meter. De percelen zijn beplant met variëteiten die inheems zijn in de regio: Loureiro, Trajadura, Fernão Pires en Arinto (Pedernã), Padeiro de Basto, Espadeiro en Vinhão (voor rode wijn). Het klimaat wordt beïnvloed door de zeebries die uit de Atlantische Oceaan komt en de geproduceerde wijnen zijn, net als de Vinho Verde Rosé Espadeiro, aangenaam licht en fris.

Lekker bij

De wijn smaakt heerlijk bij zee- en visgerechten, maar is ook erg lekker bij gegrilde kip met citroen en peper.

Portugal
Alvarinho, trajadura
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment