Vinho Verde Rosé Espadeiro

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Rose

Frisse rosé vol rood fruit

De Vinho Verde Rosé Espadeiro is een frisse, bloemige rosé vol rood fruit gemaakt van 100% Espadeiro druif.  Dit is een rosé met een mooi aroma van oleander en kruidigheid. In de dronk lychee, framboos, rode besjes en amandel.  Fris, romig met een lange, prettige afdronk.

Het wijnhuis Casal de Ventozela

Casal de Ventozela is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1983 en is gewijd aan de productie van Vinho Verde-wijn. De 27 hectare wijngaarden liggen in de deelregio Vale do Ave, in het hart van de Portugese regio Vinho Verde. Ze zijn verspreid over verschillende landgoederen en percelen, over glooiende hellingen en granietachtige bodems, met hoogtes tussen 100 en 200 meter. De percelen zijn beplant met variëteiten die inheems zijn in de regio: Loureiro, Trajadura, Fernão Pires en Arinto (Pedernã), Padeiro de Basto, Espadeiro en Vinhão (voor rode wijn). Het klimaat wordt beïnvloed door de zeebries die uit de Atlantische Oceaan komt en de geproduceerde wijnen zijn, net als de Vinho Verde Rosé Espadeiro, aangenaam licht en fris.

Vinho Verde Rosé Espadeiro bij het eten

Deze zalmkleurige rosé is lekker als aperitief of bij gerijpte kazen.

Portugal
Espadeiro
2016
Fruitig en kruidig

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment