Wilhelmshof Weisser Burgunder Im Sonnenschein

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Wit

Spannende Pinot Blanc

Zo heeft u Pinot Blanc nog nooit geproefd. Zeer elegant, vol en tegelijk fijne frisheid, rond en toch ook slank, spanning, marsepein, kruiden, peer, lengte. De Wilhelmshof Weisser Burgunder Im Sonnenschein is een QmP, een Spätlese, droog vergist. Dat geeft extra veel rijkdom en vulling.

Het wijnhuis

Het “Wein- und Sektgut Wilhelmshof” is gelegen in de gemeente Siebeldingen. In 2010 is het bedrijf overgenomen door Barbara Roth en Thorsten Ochocki. Zij leerden wijn en champagne maken over de hele wereld. De twee worden beschouwd als “pioniers van de nieuwe Duitse mousserende wijncultuur”. De wijngaarden beslaan 18 hectare, beplant met Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris en andere variëteiten. Voor hun Sekt werken ze zoals de Champenois het doen. Verder is de bodem vulkanisch wat de wijn diepgang geeft.

Lekker bij

Deze Weisser Burgunder is heerlijk bij mosselen en asperges, maar past ook goed bij veel andere lichte maaltijden met vis, wit vlees, gevogelte en salades.

 

Duitsland
Pinot blanc
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment