Douce noir
De Bonarda druif is afkomstig uit Savoie streek in Frankrijk en is daar beter bekend als Douce Noir. In Frankrijk worden steeds minder Bonarda wijnstokken geplant. In Europa wordt Bonarda nog gewaardeerd in Italië in Piemonte. In Argentinië floreren de Bonarda wijnstokken met haar eerder kleine bessen. Het klimaat en de bodem zijn bevorderlijker dan in Europa.
Evenwichtig zuur
De paarsrode kleur in het glas die een Bonarda wijn heeft doet denken aan Malbec, maar laat je niet misleiden. Bonarda wijnen hebben een lage tannine werking, een sappige hoge zuurgraad en een hoog alcoholpercentage. De gladde wijn is geconcentreerd met zachte tannines met een afgewogen zuurgraad.
Exotische uitbarsting
De fruitige geuren van zwarte kersen compote, bosbes en sappige pruim. De aroma’s worden daarna complexer. Geniet van pioenrozen, viooltjes, piment en vijfkruid. De Bonarda wijnen tonen meer diepgang naargelang hun leeftijd. Ontdek een heerlijke rode wijn met rokerig hints van tabaksblad, chocolade en zoete vijgen wanneer de wijn op eikenhout gerijpt werd. Proef de uitbarsting van rood fruit in de mond. De Bonarda wijnen zijn exotisch, zuur, maar toegankelijk en makkelijk te drinken.
De mooiste spijs en wijn combinaties met Bonarda
De Bonarda wijnen zijn perfect bij de borrel of bij de typisch Argentijnse gegrilde schotels en bij exotische maaltijden. Lekker bij:
● Steak-achtige vis zoals gegrilde zalm steaks met hoisin BBQ.
● Asiatische kip gerechten met ananas, mango of teriyaki
● Gekruide aardappelen
● Empanadas
● Tacos al pastor.