Château de Quincay ‘Launey’ – Malbec

Verkoop door: Bensdorp Wijnen | Categorie: Rood

We hebben er al een tijdje vraag naar, een wijn van 100% Malbec. En we hebben er een gevonden in de Tourainestreek én kreeg van ons proefpanel een hoge score. Hoog tijd om de wijn naar Nederland te halen!

Deze Malbec (of ‘Côt’ zoals hij lokaal ook wel wordt genoemd) komt van de meer dan 30 jaar oude wijngaarden van Château de Quincay met voornamelijk kiezelbodem. De oogst vindt machinaal plaats en de máceration (inweking) duurt zo’n 8 à 10 dagen op gecontroleerde temperatuur. Hierdoor krijgt de wijn veel kleur en aroma en zijn de tannines zacht en rond. Laat je de schillen nog langer in contact met de most dan kunnen de tannines gaan overheersen. De wijn heeft lekker wat wat fruit in geur en smaak (kersen, zwarte bessen en pruimen) en is vol en sappig van smaak, met een kenmerkende ‘Malbec-kruidigheid’.

Een heerlijke wijn bij een stukje vlees van de grill of in het wildseizoen.

De wijn heeft een notering in de Guide Hachette 2019.

Frankrijk
Malbec
2016
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Bensdorp Wijnen

Het grootste gedeelte uit het mooie assortiment van Bensdorp Wijnen uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit eigen import. De enthousiaste en kritische wijnkoper Wouter Bensdorp importeerde zijn wijnen bij de start in…

Bekijk het assortiment