Conte di Campiano Appassimento | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro
Conte di Campiano Appassimento | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro

Conte di Campiano Appassimento

2021

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Puglia
Negroamaro

8,79

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

100% Negroamaro

De Negroamaro is een van de belangrijkste inheemse rode druiven uit Puglia. De naam Negroamaro  bestaat uit twee woorden: negro betekent ‘donkere kleur’ en amaro betekent ‘bitter’.  De Conte di Campiano Appassimento is gemaakt van 100% Negroamaro druiven. De IGT onderscheiden Conte di Campiano Appassimento is in goede balans met subtiele tannines en een licht bittertje in de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Negroamaro
Domein Domein Conte di Campiano
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Appassimento-methode

De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken. Waardoor de wijn een rijpe en geconcentreerde smaak krijgt. Deze methode heet in Italië ‘Appassimento’. De druiven worden eind september/begin oktober handmatig geplukt, waarna de inweking op de schil volgt om smaak en kleur te extraheren. Door het droogproces raakt het sap van de druiven meer geconcentreerd en rijpt het tevens door. In de streek Puglia is deze eeuwenoude methode heel bekend. Als je wijnen van de Appassimento-methode lekker vindt probeer ook eens de Neropasso Rosso IGT uit Veneto.

Lees meer

Conte di Campiano

Conte di Campiano is één van de labels van Contri Spumanti, een grote Italiaanse wijnproducent in het dorp Cazzano di Tramigna in het wijngebied Veneto. Opgericht in 1930 en uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in de Italiaanse wijnmarkt. De dagelijkse leiding is in handen van Dr. Paolo Contri een briljant oenoloog en succesvol ondernemer. Hij heeft het bedrijf uitgebouwd tot één van de belangrijkste in Italië. De wijnen komen allang niet meer alleen uit Veneto, maar worden geselecteerd uit alle belangrijke wijnregio’s van Italië. Het bedrijf staat bekend om de productie van mousserende wijnen maar is uitgebreid met stille wijnen. Deze wijnen komen met name uit Veneto, Emilia Romagna, Sardegna, Sicilia, Abruzzo en Puglia. Uit Puglia worden met name de wijnen van de Negroamaro druif, “Appassimento” -stijl wijnen en de Primitivo di Manduria aangeboden.

Lees meer

Lekker bij

De Conte di Campiano Appassimento is heerlijk bij gerijpte kazen en geroosterd vlees. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven