Du Toitskloof Merlot | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Merlot
Du Toitskloof Merlot | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Merlot

Du Toitskloof Merlot

2019

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Breede Rivier vallei
Merlot

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Stevig en verfijnd

De du Toitskloof Merlot heeft een volle robijnrode kleur met geuren van sappig rijp fruit (moerbei) gecombineerd met tinten van mint, licht rokerig door de houtrijping. Het palet wordt gekarakteriseerd door stevige rijpe tannines met een vleug van chocolade in de nasmaak.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breede Rivier vallei
Druif Druif Merlot
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De Merlot druiven worden geoogst bij een optimale rijpheid, waarna de hele trossen nogmaals worden gesorteerd op een sorteertafel, zodat alleen de beste druiven worden gebruikt. De druiven worden in tegenstelling tot de meeste andere rode variëteiten niet ontsteeld, ze laten het sap 7 tot 8 dagen fermenteren op de schil bij een temperatuur tussen de 24⁰ en 25⁰C. Alvorens te worden gebotteld wordt de wijn 10 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.  

Lees meer

Fairtrade wijnmakerij

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers.

Lees meer

Historie

De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Typisch een wijn om te genieten bij pastagerechten, geroosterd vlees, biefstuk of gerookte vis.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven