Weingut Geil Riesling | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling
Weingut Geil Riesling | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling

Weingut Geil Riesling

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Duitsland
Duitsland, Rheinhessen
Riesling

13,99

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Strak, Strakker, Strakst

Deze Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineert perzik of appel. Hier dus geen zoete Riesling maar juist een strakke beendroge. Heerlijk ook wit steenfruit in de smaak.  Ook minerale tonen in de neus en smaak gecombineerd met nuances van citrus. 

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Duitsland
Streek Streek Rheinhessen
Druif Druif Riesling
Domein Domein Weingut Geil
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsSushi
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Spannende zuren

Heerlijke frisheid op de tong, als een bergstroom, delicaat en toch gemakkelijk toegankelijk met een typische Riesling-zuurgraad. De meest dominante factor in deze wijn zijn toch de dominante en hele spannende zuren. Hij maakt de wijn volgens de Duitsers “Rassig “: Een soort van opwindende frisheid vol spanning. In ieder geval zorgen ze bij Weingut Geil dat ze geen “one night stand”  zijn, maar dat ze door tijd en toewijding, in combinatie met traditie en technische innovatie, een superieur product kunnen produceren dat eigentijds, voortreffelijk en individueel is.

Lees meer

Message in the bottle

Weingut Geil is aangesloten bij de samenwerkings groep ‘Message in a Bottle’.  Dit is een groep jonge wijnmakers uit Rheinhessen die zich op twee dingen focussen:  topkwaliteit in het glas en plezier in het wijnmaken. De 28 jonge wijnmakers van Message in a Bottle richten zich consequent op kwaliteit en kennis de juiste balans tussen efficiënt werken en plezier in het leven. Of het nu jonge, opkomende bedrijven of gerenommeerde VDP-wijnhuizen zijn, het belangrijkste is dat de wijnfilosofie klopt. Diverse persoonlijke ideeën en uiteindelijk geproduceerde wijnen zorgen voor een innovatieve dynamiek die zich in de toekomst zal voortzetten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven