Intipalka - Malbec | Peru | gemaakt van de druif Malbec
Intipalka - Malbec | Peru | gemaakt van de druif Malbec
De Grote Hamersma score 7.5

Intipalka - Malbec

2020

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Peru
Peru, Ica
Malbec
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Medaille

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Medaille

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een fruitige Malbec

Een fruitige Malbec uniek druivenras met natuurlijke elementen die zijn oorsprong had in Peru. De planten groeien in droge woestijnklimaat op een vruchtbare grond, die uit diepe leem bestaat. Kenmerkend voor deze Malbec, zijn de aroma’s van zwart fruit, chocolade en kersen. In de mond proeft het naar leder en drop , aangevuld met ronde tannines die naar een lang en elegante final touch brengen.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Peru
Streek Streek Ica
Druif Druif Malbec
Domein Domein Santiago Queirolo – Intipalka
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVarietales
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 7.5

De Grote Hamersma score 7.5

“”Dat maakt hem heel erg easy going. Heel koel, maar ook cool. Als is het maar omdat je Peruaanse malbec drinkt.” “

“Net als de blend van cabernet sauvignon en petit verdot is de 100% malbec gezegend met een laag alcoholpercentage. Slechts 12,5%! Dat maakt hem heel erg easy going. Heel koel, maar ook cool. Als is het maar omdat je Peruaanse malbec drinkt.  Mysterieus met cassis, rabarber en bessensapsaus. Makkelijk drinkbaar en dat wordt nog eens versterkt door hem licht te koelen.” 

Lees meer

Intipalka wijngaarden

Een italiaanse immigrant Santiago Queirolo Raggio kwam rond 1880 in Peru aan, waar hij tot een bloeiende Italiaanse gemeenschap aansloot die zich inmiddels in Lima gevestigd had. Hij ging wonen met zijn familie in Pueblo Libre, dan nog iets meer dan een agrarisch dorp aan de rand van Lima. Hij verkocht in eerste instantie inktvis en andere zeevruchten op de straat voordat hij met zijn taverne, Antigua Taberna Queirolo begon. Hier verkocht hij traditionele Peruaanse Creools eten en flessen wijn en Pisco van druiven worden geteeld op grond kocht hij rond Cañete, ten zuiden van de stad.

Lees meer

Pisco

Uiteindelijk ging hij wijn en pisco maken, onder de naam Santiago Queirolo wat weer gebruikt werd voor een merknaam voor wijnen en gedistilleerde dranken, terwijl het restaurant slechts een onderdeel van zijn bedrijf werd. Hoewel de Antigua Taberna Queirolo nog in bedrijf is, is het de Santiago Queirolo wijnbusiness, dat hoofdzakelijk de core-business werd. In het magazijn waar pallets van wijn en pisco opgestapeld staan, voor restauranthouders en groothandels voor het plaatsen van grote orders. Vandaag kunt u Santiago Queirolo wijnen en sterke dranken in vele supermarkten en restaurants over de hele wereld verkrijgen.

Lees meer

Jacquis Bloquin

In 2000 is na overleg met de wereldberoemde wijnmakers Jacquis Bloquin en Edmundo Bordeu, hebben de Queirolo-familie besloten om hun wijnhuis te renoveren, wat uitmonde in het verkrijgen en ingebruikname van de wijngaarden te Ica in 2002. Sinds 2009 zijn de Intipalka wijnen op de markt. Wijnmakers Jiusan en Jorge Ernesto Queirolo, een kleinzoon van de oprichter zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wijnen en pisco’s, die uitdrukking geven aan de persoonlijkheid van de Peruaanse cultuur.

Lees meer

De wijngaarden in Ica

De wijngaarden in Ica bevinden zich in de hooglanden van de Ica-vallei, aan de voet van het Andesgebergte, op 60 km van de kust en meer dan 500 meter boven de zeespiegel. De bodem heeft een diepe leem en het bevindt zich in een woestijnklimaat, met frisse winters en zonnige warme zomers. Ica vallei heeft een grote thermische temperatuurschomelingen tot 20 ° C tussen dag en nacht, waardoor dit gebied een echte oase voor ideale wijnstok teelt. Er wordt gebruik gemaakt van druppelirrigatie en de oogst gebeurt met de hand. Geografische Locatie: Ica, Km 300 ten zuiden van Lima / Ica vallei. Hoogte: 500 meter boven de zeespiegel.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven