Overst Pinot Noir Barrique | Nederland | gemaakt van de druif Pinot Noir
Overst Pinot Noir Barrique | Nederland | gemaakt van de druif Pinot Noir

Overst Pinot Noir Barrique

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Nederland
Nederland, Niet bekend
Pinot Noir

17,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpte Pinot Noir van eigen bodem!

De Overst Pinot Noir komt uit ons eigen Limburg! Een bijzondere wijn van een druif die in Nederland niet makkelijk is te verbouwen. De wijn heeft negen maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 500 liter uit Frankrijk. Bij kleinere vaten zouden de aroma’s van houtrijping bij deze Pinot Noir namelijk te veel domineren.

Proefnotitie Landgoed Overst Pinot Noir

De druif Pinot Noir is gevoelig voor ziektes en lentevorst en heeft veel aandacht nodig in de kelder. Maar als het allemaal goed gaat, krijg je een prachtige (licht) rode wijn. De wijn heeft zwoel vanille van het hout, aroma’s van aardbeien en kersen en geurende kruidigheid. Het fruit is mooi in balans met de zuren. Voeg daarbij de houtrijping en je krijgt een krachtige en verfrissende Pinot Noir. Aan tafel veelzijdig inzetbaar, denk aan eend, lam, kip, niet te zware wildgerechten, maar ook zachtere kazen zoals Comté passen hier goed bij.

Over Landgoed Overst

De wijnen van Overst hebben kwaliteit en de wit en rode topwijnen zijn verrassend! Als eigenaar van enkele Plus-supermarkten was Ruud Verstegen tot 2005 veel te druk met ondernemen om zich met druivenstokken bezig te houden. Toen het noodlot toesloeg en zijn schoonvader plotseling overleed, stond Ruud noodgedwongen voor de keuze: het landgoed met wijngaard van zijn schoonvader verkopen of doorgaan.

Ondanks zijn hectische bestaan zette hij het Landgoed met wijngaard voort, samen met enkele oud- collega’s van zijn schoonvader. In 2009 verkoopt hij zijn supermarkten, breidt het landgoed uit en maakt van Overst een professioneel wijndomein.

Ronduit pionieren doet Ruud sinds een aantal jaar met zijn Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. Het is moeilijk deze druiven in Limburg voldoende te laten rijpen. Met laat oogsten komt Ruud heel ver. Voeg daarbij het gebruik van 100% nieuwe eiken vaten en er ontstaan bijzondere rode wijnen!

Bestellen en bezorgen

Bestel eenvoudig online. Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden!

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Nederland
Streek Streek Niet bekend
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven