Porta da Ravessa Reserva Blanco

Verkoop door: Through the Grapevine | Categorie: Wit

Intense Portugese blend

Verrukkelijke wijn met intense aroma’s van citrus, ananas en gedroogd geel fruit. Gemaakt van de druivensoorten Arinto, Fernão Pires en Semillon. Vol, droog en boterachtig. 1/3 hout op nieuw Frans eiken. Zacht in de mond met een levendige zuurgraad.

Typisch Alentejo

Adega de Redondo is een van de grootste wijnproducenten in de regio Alentejo. De wijnmakerij, een cooperatie met circa twee honderd procudenten, denkt ongeveer 95% van de subregio Redondo. Al 60 jaar produceert men rode (75%) en witte (25%) wijn van typische Alentejo druivensoorten. Onlangs werd begonnen met de productie van rosé wijnen. Adega Cooperativa de Redondo heeft de prijs “Best Wine Cooperative of the Year” (Cooperativa do Ano) ontvangen van het tijdschrift Revista de Vinhos.

Rode variant

Van alle wijnen die het wijnhuis maakt, kan wijnmaker Pedro Hipólito het meest trots zijn op de Porta da Ravessa Rerserva Tinto. Deze wijn heeft immers zeer veel prijzen in de wacht heeft gesleept. De hoofdingang van het Redondo-kasteel, dat Porta do Postigo do Relógio wordt genoemd, is zelfs minder beroemd dan de tweede deur, Porta da Ravessa, om de eenvoudige reden dat het de naam draagt die werd gegeven aan deze succesvolle wijn.

Lekker bij

Gegrilde verse vis.

Portugal
Arinto, fernão pires, semillon
2016
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Through the Grapevine

Through The Grapevine is een kleine wijnimporteur die alle wijnen rechtstreeks bij het wijnhuis zelf haalt. We kennen de mensen en het verhaal achter de wijn. Met zorg en toewijding…

Bekijk het assortiment