St. Nikolaus-Hof Leiwener Laurentiuslay Spätlese | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling
St. Nikolaus-Hof Leiwener Laurentiuslay Spätlese | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling

St. Nikolaus-Hof Leiwener Laurentiuslay Spätlese

2018

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Duitsland
Duitsland, Mosel
Riesling

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rijke Riesling

Door het speciale microklimaat, de ligging op het zuiden en de bodem van leisteen is de Leiwener Laurentiuslay de beste wijnberg van St. Nikolaus Hof. Deze Riesling heeft dan ook een rijke een smaak met geconcentreerde fruittonen van ananas en citroen, maar ook iets bloemigs. Door de vele aroma’s is het een echte wijn om tijd voor vrij te maken en langzaam van te drinken en genieten.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Duitsland
Streek Streek Mosel
Druif Druif Riesling
Domein Domein Wijngoed St. Nikolaus-Hof
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieQualitätswein mit Prädikat
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het Weingut

Aan de rand van wijndorp Leiwen, direct grenzend aan de wijngaarden, staat het wijngoed St. Nikolaus-Hof. Het wijngoed is opgericht door Nikolaus Schweicher en Lieselotte Schweicher-Löwen. Met hun huwelijk kwam ook de kennis vanuit twee ‘Winzerfamilien’ samen, wat rond 1960 leidde tot Wijngoed St. Nikolaus-Hof. In die tijd werden de druiven na de oogst snel verkocht, maar de huidige eigenaren Annegret en Klaus Schweicher zijn zelf wijn gaan maken en bottelen. Zij richten zich op duurzaamheid en kwalitatief goede wijnen die vooral van Riesling druiven worden gemaakt. Deze zijn afkomstig van de wijngaarden Leiwener Klostergarten, Trittenheimer Apotheke en de Leiwener Laurentiuslay.

Lees meer

Premium wijngaard: Leiwener Laurentiuslay

De wijngaard bestaat uit steile zuidwestelijk georiënteerde hellingen en is een van de beste en meest beroemde Riesling wijngaarden aan de Moezel. Sinds de Duitse wijnwet van 1971 wordt dit als één wijngaard beschouwd, maar eigenlijk bestaat de helling uit veel kleine percelen. De namen van deze kleine percelen werden vaak afgeleid van een herkenningspunt in het landschap. Zo werd de wijngaard van Nikolaus Schweicher vroeger ‘Vor dem Stortel’ genoemd, oftewel ‘voor de kleine steile rots’. Hier groeien geconcentreerde druiven voor bijzondere wijnen. Een aantal van de wijnen van St. Nikolaus-Hof hebben opnieuw deze precieze aanduiding op het etiket: de druiven komen van ‘vor dem Stortel’.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven