Viberti Giovanni Moscato d’Asti | Italië | gemaakt van de druif moscato
Viberti Giovanni Moscato d’Asti | Italië | gemaakt van de druif moscato

Viberti Giovanni Moscato d’Asti

2019

Mousserend

Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Italië
Italië, Barolo
moscato

14,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Sprankelende Moscato

Sprankelende en elegant zoete Moscato d’Asti met een typisch licht bubbeltje. De wijn geurt intens naar perzik, abrikoos en witte bloemen. De smaak is verfijnd en verfrissend en de mousse is zacht op de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Smaak Smaak Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Barolo
Druif Druif moscato
Domein Domein Viberti Giovanni
AlcoholAlcohol5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Met de hand geplukt

Alle druiven worden met de hand geplukt. Deze zijn afkomstig van relatief oude druivenstokken van minimaal 35 jaar oud. De vergisting vind plaats in een gesloten tank, waardoor het koolzuur die tijdens de vergisting ontstaat niet kan ontsnappen en zo koolzuur aan de wijn toevoegt. Nadat het alcoholpercentage van 5% is bereikt, wordt de gisting gestopt door de temperatuur van de wijn tot een hele lage temperatuur te brengen en vervolgens het gist uit de wijn te filteren.

Lees meer

Viberti Giovanni

Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. In 1919 kwam de herberg ”Buon Padre” in het bezit van de familie. Reizigers konden op doortocht overnachten en dineren bij Buon Padre. Tot 40 jaar terug werd de wijn enkel geproduceerd voor het restaurant zelf. Toen men ook buitenlandse gasten begon te ontvangen, werden de wijnen van Viberti Giovanni al snel internationaal bekend.

Lees meer

Claudio

Tegenwoordig staat de jonge Claudio aan het roer en heeft hij naast Buon Padre een tweede restaurant in het stadje Barolo geopend genaamd La Gamella. Ook wordt er de komende jaren een prachtig boutique hotel gebouwd en wordt de kelder verbouwd tot een ”state – of – art winery”

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven