vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Trincadeira druif

De Portugese Trincadeira druif geeft een prachtige robijnrode kleur aan de wijn met een kruidige smaak vol fruit en flinke tannines. Trincadeira wordt in heel Portugal verbouwd maar komt als druivensoort het best tot zijn recht in droge, hete klimaten zoals in de wijnstreken Alentejo en Tejo.

Door het blenden met andere druivensoorten zoals Aragonez, Syrah, Castelão en Touriga Nacional onstaan de meest gastronomische wijnen, met aroma’s van krachtig rood fruit, vergezeld van mooie zuren en rijke tannines.

Wijnen van de Trincadeira druif

Temperamentvolle druif

De Trincadeira druif is geen makkelijke druivensoort. De druif is vatbaar voor schimmels in een vochtig klimaat, vergt veel aandacht van de wijnboer om te kweken en ook de juiste timing van het oogsten luistert nauw.

Alentejo favoriet

Het milde klimaat van Alentejo biedt deze druif de juiste omstandigheden en goede opbrengsten voor prachtige wijnen met een mooie zuurgraad, zachte tannines en fruitige aroma’s. De Alentejo is een omvangrijke Portugese wijnregio met een sterk variërend landschap dat ongeveer één derde van Portugal beslaat.

Synoniemen

De namen van de Trincadeira druif kunnen per regio verschillen. In Alentejo en de Douro-vallei wordt Trincadeira ook wel Tinta Amarela genoemd, rond Lissabon beter bekend als Espadeiro. Andere veel gebruikte synoniemen zijn: Murteira, Rabo de Ovelha Tinto, Mortagua en Crato Preto.

De mooiste spijs wijn combinaties met Trincadeira

Trincadeira wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Charcuterie, paté
  • Gebraden eend-, gans- en lamsvlees
  • Blauwe kaas, druiven
  • Steak
  • Gegrilde groenten
  • Pizza en lasagna

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Trincadeira en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Trincadeira druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle wijnen van Trincadeira
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op