De 10 beste wijnen zonder sulfiet

Ontdek onze heerlijke sulfietvrije wijnen! Hoewel sulfiet van nature voorkomt in wijn, bieden wij smaakvolle biologische wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Betaalbaar én met een uitstekende Vivino score.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8
Witte wijn waar je blij van wordt

Meer biologische wijnen waar je blij van wordt

Wil je meer lekkere biologische wijnen bekijken? Dat kan! Bekijk ons prachtige assortiment van ruim 200 biologische wijnen die speciaal zijn samengesteld voor de ecologisch bewuste wijnliefhebber.
Witte wijn waar je blij van wordt
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Bekroond en biologisch

Ontdek onze prachtige verzameling bekroonde biologische wijnen. Of je nu verlangt naar een verfrissende, levendige stijl of juist geniet van een volle, romige smaak, wij hebben de ideale biologische wijn voor jou.

Bekroonde sulfiet-arme wijnen

De Grote Hamersma online | Vindmijnwijn.nl

Ontdek al onze bekroonde sulfiet-arme wijnen uit De Grote Hamersma, de meest complete online wijngids voor wijnliefhebbers. Topwijnen, geproefd en beoordeeld door de bekende wijnkenners Harold Hamersma,  Nicolaas Klei, Bas Korpel, Niels van Laatum, Job Seuren of Vera Krijnen.

Dit zijn wijnen met een cijfer 8 of hoger en een geweldige prijs-kwaliteit!

Bekijk alle beoordeelde sulfiet-arme wijnen

Duurzame wijnteelt

Hieronder vallen zowel de biologische als biodynamische wijnteelt, die er beiden voor willen zorgen dat elke vorm van aantasting van het milieu wordt voorkomen, terwijl de economische levensvatbaarheid van de wijngaard wordt gehandhaafd. Of biologische wijnbouw daadwerkelijk beter is voor het milieu, de wijngaard of dat het beter smaakt zijn onderwerpen waar nog altijd veel verschil van mening over bestaat. Er is tot op heden geen wetenschappelijk bewijs dat biologische of biodynamische wijnbouw de kwaliteit van de wijn of de gezondheid van de wijnstok verbetert.

Wat wel een duidelijk verschil is tussen duurzame en biologische wijnbouw is dat de natuurlijke stoffen die worden gebruikt in de biologische wijnbouw onvoldoende rekening houden met klimaatverandering. Biologische wijngaarden hebben over het algemeen meer behandelingen nodig met stoffen die zwavel of koper bevatten, waardoor ze een hogere CO2-voetafdruk hebben dan traditionele wijngaarden. Wordt duurzaam wijn maken de nieuwe trend?

Bekijk alle biologische wijnen

Biologische wijnen onder €10

Witte druiven
Als je op zoek bent naar biologische wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem een kijkje in ons assortiment van verrukkelijke biologische wijnen wijnen die allemaal onder de 10 euro vallen. Hier vind je lekkere wijnen van Merlot en Cabernet Sauvignon tot Alvarinho, Verdejo, Vermentino, Sauvignon Blanc en Chardonnay met een perfecte balans tussen betaalbaarheid en kwaliteit.

Prijsbewust genieten

Bij ons geloven we dat je favoriete biologische wijn niet per se duur hoeft te zijn. Onze selectie wijnen bewijst dat je kunt genieten van een heerlijke biologische wijn zonder je portemonnee te plunderen. We hebben met zorg wijnen geselecteerd die zowel toegankelijk als hoogwaardig zijn, zodat je kunt genieten van de kenmerkende smaken en aroma’s van biologische wijn, zonder concessies te doen aan je budget.

Dus, ontdek vandaag nog onze betaalbare selectie en vind jouw perfecte fles. Laat je verrassen door de kwaliteit en diversiteit aan smaken die de biologische wijnen te bieden hebben. Omdat er minder chemische stoffen worden gebruikt in de biologische wijngaarden, kunnen biologische wijnen een levendiger karakter hebben met meer expressie van terroir en een grotere complexiteit.

Geniet van een glas biologische wijn waar je zowel van smaak als prijs kunt genieten. Keuze te over uit prachtige authentieke wijnen van Frankrijk, Spanje en Italië tot aan Marokko en Zuid-Afrika.

Bekijk biologische wijnen onder €10

Meer wijnen onder €10

Ontdek naast onze selectie van betaalbare biologische wijnen onder €10 meer verrukkelijke wijnen onder €10. Laat je verrassen!

Bekijk alle wijnen onder €10

 

 

Wijnlanden top10s - witte wijn

Wil je graag meer lekkere witte wijnen ontdekken? Bekijk dan onze witte wijntop 10’s van populaire wijnlanden hieronder. Laat je verrassen door een scala aan heerlijke witte wijnen van verschillende druivensoorten.
Frankrijk | Franse vlag

Top 10 Franse witte wijnen

Hiervan word je blij, de beste 10 Franse witte wijnen op een rij! Ontdek de lekkerste Franse witte wijnen van Elzas, Beaujolais en Bourgogne tot aan Languedoc en het Loiredal.
Italië | Italiaanse vlag

Top 10 Italiaanse witte wijnen

Ontdek de lekkerste Italiaanse witte wijnen van Lombardije, Piemonte en Veneto tot aan De Marken, Sardinië en Sicilië.
Portugal | Portugese vlag

Top 10 Portugese witte wijnen

Laat je verrassen door de unieke Portugese blends, samengesteld met typisch Portugese druiven zoals Fernão Pires, Arinto, Antão Vaz en Verdelho, afkomstig uit de prachtige wijnregio’s Tejo en Alentejo.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Veelgestelde vragen over sulfiet in wijn

 • Wat is sulfiet?

  Sulfiet is een conserveermiddel dat van nature in levensmiddelen voorkomt of is toegevoegd.

 • Wijn zonder sulfiet, dat bestaat toch niet?

  Dat klopt, wijn zonder sulfiet bestaat niet. Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Daardoor zit er altijd een klein percentage sulfiet in wijn. Om de wijnen beter te conserveren voegen wijnmakers soms extra sulfiet toe. De wijnen die je hierboven ziet zijn wijnen zonder toegevoegd sulfiet (NSA – No Sulphur Added).

 • Zijn biologische wijnen duurder?

  Niet altijd, biologische wijnen zijn verkrijgbaar in zowel de betaalbaardere prijs-range als in de wat hogere prijs-range. Dit is afhankelijk van de schaarste van het product, de productiemethode van het wijnhuis en de regio of het land waar de wijn wordt geproduceerd.

 • Kun je allergisch zijn voor sulfiet?

  Als je overgevoelig bent voor sulfiet kun je een intolerantiereactie krijgen. Dit komt het meest voor bij astmapatiënten, waarvan ongeveer 5% een milde of heftige reactie krijgt. De symptomen zijn huiduitslag, hartkloppingen en vochtophoping. Vraag in dat geval je huisarts om advies.

 • Kun je hoofdpijn krijgen van sulfiet?

  Hoofdpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door de alcohol in de wijn en niet door de sulfiet. Via verschillende mechanismen stimuleert alcohol de vochtafdrijving waardoor je lichaam uitdroogt, wat leidt tot een lagere vloeistofdruk in je hersenen met als gevolg typische verschijnselen als hoofdpijn en een droge mond. Sulfiet zit in heel veel producten, zoals aardappelproducten, jam, schaaldieren, kroketten, worstjes en gedroogd fruit. Het zorgt ervoor dat o.a. vlees en fruit niet bruin kleuren. De meeste mensen krijgen daar geen hoofdpijn van.

 • Zit er minder sulfiet in biologische wijn?

  In biologische wijnen zit minder sulfiet dan in gewone, gangbare wijnen. Dat is wettelijk bepaald. Zo mag er in gangbare rode wijn maximaal 160 mg/l worden toegevoegd en bij witte wijn maximaal 210 mg/l. Het sulfietgehalte in biologische wijnen moet daar zo’n 15 tot 30% onder liggen. Aan sommige wijnen wordt helemaal geen sulfiet toegevoegd. Deze zuivere sulfiet-arme wijnen, mits zorgvuldig geproduceerd, scheppen een bijzonder aroma van het terroir en de druiven waarvan ze zijn gemaakt.

 • Welke wijn bevat het minst sulfiet?

  Aan rode wijn wordt minder sulfiet toegevoegd dan aan witte wijn. Dit komt omdat blauwe druiven van nature meer conserverende stoffen bevatten. Witte wijn zal zonder toevoeging van sulfiet sneller oxideren en zijn smaak verliezen. Toch is het mogelijk om witte wijn zonder toegevoegd sulfiet te maken, maar het vergt zeer gezond en rijp fruit, een brandschone werkruimte en het nauwgezet volgen van de wijn tijdens de fermentatie tot aan de botteling toe. Goede koeling van de wijn onder de 15°C beteugelt het oxidatieproces in de fles. Zo behoudt de wijn zijn zuivere smaak.

 • Staat sulfiet vermeld op het etiket?

  De EU-wet van 2005 verplicht producenten om de aanwezigheid van sulfiet in wijn te vermelden op het etiket, indien de wijn meer dan 10 mg sulfiet per liter bevat. In de meeste gevallen zul je ook bij natuurlijke wijnen waar totaal geen sulfiet aan toegevoegd deze vermelding aatreffen. In wijn zit nu eenmaal altijd sulfiet en dat is meestal meer dan 10 mg per liter.

Bekijk meer top 10 wijnen

Scroll naar boven