Wijnen van de Avesso druif

De Minho-streek in het noordwesten van Portugal herbergt de Avesso druif. Omringd door bergen, riviervalleien en de Atlantische Costa Verde, groeit deze groengele druif op de granieten heuvels langs de Douro-rivier. Een buitengewoon ras dat geurige, volle witte wijnen voortbrengt.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Avesso

Witte druiven
De Avesso wijngaarden zijn aangeplant in vooral in het zuidoosten van de Vinho Verde streek en spelen een sleutelrol in de kenmerkende frisse Vinho Verde wijnen waar de streek zo bekend om staat.

DNA

Al wordt Avesso druif vaak verward met de Mourisco Branco, zijn deze twee soorten niet aan elkaar verwant, dat heeft DNA onderzoek uitgewezen.
Het meest succesvol wordt de Avesso druif geteeld in de subregio’s Baiao, Cinfaes en Resende.

Tegenstellingen

In het koele, maar ook natte, klimaat gedijen de wijnstokken van de Avessom, al is het geen makkelijk ras om te verbouwen. Onder de zon geven de Avesso wijnstokken grote opbrengsten, met middelgrote trossen, waarvan volle aromatische wijnen kunnen van worden gemaakt. Ze hebben een hoger alcoholgehalte en een lagere zuurgraad dan andere Vinho Verde wijnen. Een kenmerk waaraan de Avesso druif haar naam dankt. Avesso is Portugees voor het tegenovergestelde.

Steenfruit

De Avesso wijnen zijn vaak vol en zwaar in vergelijking met andere Vinho Verde wijnen. Volle aroma’s van rijpe perzik en sappige nectarine in de neus. De wijnen zijn zacht en hebben body. Wanneer in het koelere klimaat de zon haar stempel kan drukken vertonen de Avesso wijnen suggesties van tropische mangoachtige tonen. Het zijn fluweelzachte wijnen met sterk rijp karakter. De Avesso wijnen zijn veelzijdig, enkele voorbeelden rijpen de wijnen op eikenhout voor een nog intensere Vinho Verde.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Avesso

Avesso wijnen gaan heerlijk samen met smakelijk vegetarische gerechten en vis. Lekker bij:
● Mosselen gestoomd met witte wijn
● Thaise en Vietnamese Vegetarische Gerechten
● Gegrilde groenten of vegetarische gerechten op basis van rode saus
● Rollen met Maine kreeft

Scroll naar boven