Wijnen van de Fetească Albă druif

Verken de heerlijke Fetească Albă wijnen. Een aromatische druif met een bloemig karakter en frisse citrusaroma's.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Fetească Albă

Witte druiven
De naam Fetească vertaalt vanuit het Roemeens naar meisje, fee of maagd. Albă staat voor wit, het is een verwijzing naar de kleur van de druif.

Meisjes

In de volksmond wordt over de witte maagd gesproken. De Fetească Albă druif zou de moeder zijn waaruit twee andere druivensoorten zijn geëvolueerd; Feteasca Regala, de koninklijke maagd en Feteasca Neagra wat zwarte maagd betekent. Recent DNA onderzoek weerlegt de verwantschap.

Gewapend

De Fetească Albă druivensoort is een sterk ras, ze vertoont een gevoeligheid voor schimmelaantasting, maar trotseert de extreme temperaturen waaraan het land onderhevig is, soms kan het kwik tot min 20 °Celsius zakken. De druiven worden laat op het jaar geoogst. Haar geelgroene bessen zijn middelgroot en zitten aan afgeknotte kegelvormige trossen vast. De Fetească Albă druiven hebben een natuurlijk hoog suikergehalte die alcoholrijke wijnen produceren met een gematigde zuurgraad.

Fris en vol

Het zijn aromatische strogele wijnen met steenfruit en tropische smaken, ruik citrusachtige, maar ook florale tonen. Die na vatrijping intenser en complexer worden. Wanneer de Fetească Albă druif haar volle rijpheid kan bereiken verhoogt het bewaarpotentieel van de wijn. Meestal zijn Fetească Albă wijnen droog, maar ook zoete en mousserende varianten van hoge kwaliteit kunnen met de Fetească Albă druif worden geschonken.
Ontdek kwalitatieve cépagewijnen evenals bijzondere blends met Sauvignon Blanc en Riesling waarin het tonen van rijpe abrikozen, bloemen en mineralen naar boven komen.

De mooiste spijs en wijn combinatie met Fetească Albă

Geniet van een droge stijlen Fetească Albă wijn met zowel wit vlees en vis. Proef zoete stijlen bij het nagerecht en bij zachte kazen.

● Kip döner kebab
● Tajine met kip, kikkererwten en abrikozen
● Bloemkool kaas schotel
● Witte vis met citroen en peterselie uit de oven
● Zachte