Wijnen van de Frühburgunder druif

Ontdek de verrukkelijke Frühburgunder wijnen, met hun fluweelzachte tannines en delicate aroma's. Een zeldzame Duitse druif die elegante rode wijnen produceert, vol van smaak en met een verfijnde structuur. Perfect voor liefhebbers van subtiele en verfijnde rode wijnen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Frühburgunder

Blauwe druiven
De Frühburgunder heeft de bijnaam Pinot Noir Précoce. Enerzijds omdat de Frühburgunder druif vermoedelijk een mutatie is van de Pinot noir, anderzijds omdat ze 2 weken vroeger dan de Pinot noir rijp is.

Onderscheid

Vaak wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de twee druivensoorten. Experts zijn er nog niet helemaal uit of het effectief om twee verschillende rassen gaat, maar het is duidelijk is dat Frühburgunder wijnen uit het Duitse Beieren afkomstig zijn.

Een tweede leven

In de jaren zestig werd de Frühburgunder druif met uitsterven bedreigd door wijnstokziekten. Een decennia later plaveien virusvrije klonen een pad naar de heropleving van de Frühburgunder druif in de streek. In de groene vallei is het klimaat koel en dat is net wat de Frühburgunder wijnstokken nodig hebben. Ook in andere koele streken wordt ingezet op de teelt van Frühburgunder druif, zoals de Duitse regio’s Rheinhessen, Pfalz en Mosel. Een klein aantal Frühburgunder wijngaarden zijn in Zwitserland te vinden.

Inzet en kwaliteit

De eigenwijze Frühburgunder wijnstokken hebben zorg en aandacht nodig, maar de opbrengsten van de kleine bessen blijven beperkt. Dit werkt de kwaliteit van de wijnen in de hand. De Frühburgunder wijn heeft een lage zuurgraad, medium body en zachte tannines. Aroma’s van rode bessen, bramen en gedroogde kruiden in de neus en een donker robijnrode kleur in het glas. Proef de fruitige frisheid van de Frühburgunder wijn. De afdronk is rond en romig.

Wijn-spijs combinaties met Frühburgunder

Geniet van een volle kruidige wijn bij Duitse klassiekers en herfstgerechten.

● Kalfsschnitzel met aardappel-speksalade en komkommer
● Beierse varkenshaas met geroosterde jonge wortelen
● Geroosterde portobellopaddenstoelen met tijm
● Gebakken tonijn met prinsessenboontjes

Scroll naar boven