Wijnen van de Sauvignac druif

Ontdek de wijnen van de Sauvignac druif, gewaardeerd om zijn frisse zuurgraad en aromatische eigenschappen, vergelijkbaar met Sauvignon Blanc.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Lees meer over de Sauvignac druif

Witte druiven
Ontdek de wijnen van de Sauvignac druif, gewaardeerd om zijn frisse zuurgraad en aromatische eigenschappen, vergelijkbaar met Sauvignon Blanc.

Unieke invloed

De Sauvignac druif, oorspronkelijk afkomstig uit de Bordeaux-regio in Frankrijk, heeft zijn weg gevonden naar diverse wijnbouwgebieden, waarbij hij zijn unieke stempel drukt op de resulterende wijnen.

De druif gedijt goed in gematigde maritieme klimaten, zoals die van Bordeaux en de Loire-vallei in Frankrijk. Hier bieden de zachte zomers en milde winters een ideaal groeiseizoen, waarbij de druiven de tijd hebben om langzaam rijp te worden en hun kenmerkende aromatische complexiteit op te bouwen.

Wereldwijd verbouwd

Hoewel zijn oorsprong in Frankrijk ligt, wordt de Sauvignac druif tegenwoordig wereldwijd verbouwd. Naast zijn geboorteland is hij te vinden in regio’s zoals Nieuw-Zeeland, Californië, Chili en Zuid-Afrika. Elk van deze gebieden voegt zijn eigen unieke stempel toe aan de wijn, waardoor variaties ontstaan die variëren van levendig en grasachtig tot tropisch en citrusachtig, afhankelijk van het lokale klimaat en terroir.