Bodegas Carrau - Arinarnoa | Uruguay | gemaakt van de druif Arinarnoa
Bodegas Carrau - Arinarnoa | Uruguay | gemaakt van de druif Arinarnoa

Bodegas Carrau - Arinarnoa

2018

Rode wijn

12,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Arinarnoa druivenras uit Uruguay!

Arinarnoa druivenras uit Uruguay is afkomstig van één perceel in het gebied Las Violetas, waar de nabijheid van de oceaan en de Rio Plata voor verkoeling zorgt. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met een redelijk gehalte aan organisch materiaal.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Arinarnoa

De arinarnoa, die hier staat aangeplant is een bijzonder druivenras. Arinarnoa is ooit in Frankrijk ontstaan als wilde kruising van tannat en cabernet sauvignon. Hoewel in Frankrijk officieel erkend, staat er daar nauwelijks wat van aangeplant, maar in Uruguay voelt de druif zich meer dan thuis. De arinarnoa is een late variëteit dus hij rijpt onder relatief koele omstandigheden, aan het eind van het seizoen: perfect voor de ontwikkeling van fijne aroma’s.

Lees meer

Koude schilweking

De trossen worden met de hand geoogst en in kleine bakjes naar de kelder vervoerd. Na twee dagen koude schilweking verloopt de vergisting op klassieke wijze, waarna de jonge wijn 12 maanden op Frans eikenhout rijpt. De kleur is diep purper rood. In de geur intense aroma’s van pruimen en bosbessen. De smaak is zacht, met volop structuur: de eigen, rijpe tannine van de druif en de houtrijping samen zorgen voor een textuur van zwoele, haast smeltende tannine, die bijzonder aangenaam is.

Lees meer

Het wijnhuis Bodegas Carrau

Het wijnhuis Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie, momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl de dochter van Javier, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing. De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te verstigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden.

Lees meer

Nebbiolo en Tannat

Hij was de eerste die de druivensoorten Nebbiolo en Tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo. Las Violetas bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden.

Lees meer

Las Violetas

Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas. 90 procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden, de overige 10 procent wordt aangekocht bij 3 druivenproducenten uit de regio, waar de familie Carrau al 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van Bodegas Carrau worden geëxporteerd aan meer dan 25 landen.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven