Terrazul Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
Terrazul Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
De Grote Hamersma score 8.5

7,50

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie balans

De wijn heeft een diep donkere rode kleur. In de neus tonen van ceder en viooltjes. Mooie balans tussen de tannines, kruidig en rijp fruit zoals pruimen en zwarte bessen.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“”Tannat, de gezondste druif ter wereld, vanwege de grootste concentratie ‘levensverlengende’ resveratrol.””

“Tannat, de gezondste druif ter wereld, vanwege de grootste concentratie ‘levensverlengende’ resveratrol. Je zou dan toch zeggen: da’s de enige wijn die we drinken. Maar dat is niet het geval. Tannat wil nog weleens bokkig en bonkig zijn. In het Franse Madiran waar het ook tot rood leidt, weten ze daar alles van. Zelfs afkomstig uit Frankrijk is het vaak lastig verkoopbaar. Dan maar wat korter leven, lijkt het motto van de wijndrinker.  Tannat uit Uruguay. Aan de kust waar Terrazal zijn wijngaarden heeft, profiteert de druif van het ideale terroir en de zachte, zilte zeelucht. Daar wordt ie ontspannen van, raakt ie ontnukt en ontbokt ie wat. Ontdoet hij zich van zijn grimmigheid zonder zijn karakter te verloochenen. Toch nog veel donkerte, kracht, tannines en laurier. En van die resveratrol proef je verder niks. Zie ook de el Uru van deze bodega.”

Lees meer

Bodega Terrazul

Uruguay ligt op dezelfde breedtegraad als gerenomeerde wijngebieden van de Nieuwe wijnwereld, zoals Argentinië, Chili, Australië en Zuid-Afrika. Uruguay heeft koude winters en warme zomers, door temperatuurschomelingen tussen dag en nacht, komt het ten goede van de kwaliteit van de wijn. De zilte zeelucht van de atlantische oceaan, komt ten goede aan de wijn.

Lees meer
Scroll naar boven