Borell Diehl Spätburgunder Kupperwolf Trocken | Duitsland | gemaakt van de druif spaetburgunder
Borell Diehl Spätburgunder Kupperwolf Trocken | Duitsland | gemaakt van de druif spaetburgunder

Borell Diehl Spätburgunder Kupperwolf Trocken

2019

Rode wijn

19,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Revolutionair

Zeer uitgesproken spätburgunder van de beste percelen van Borell Diehl. De wijn is vernoemd naar Schloss Kupperwolf, waar de bereomde filosoof en religieus criticus Paul Thierry Holbach opgroeide. Zijn revolutionaire ideeen staan symbool voor de revolutionaire wijze hoe deze wijn wordt gemaakt. De wijn heeft namelijk 18 maanden op nieuw eikenhout gerijpt, wat de wijn enorme diepgang en lengte geeft.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Thomas Diehl

Het vakwerkhuis waarin dit familiebedrijf in Hainfeld is gevestigd, werd gebouwd in 1619, maar het landgoed in zijn huidige vorm is veel recenter dan dat. In 1990 trouwden Annette Borell en Thomas Diehl en creëerden Borell-Diehl door de drie wijnmakerijen van hun families samen te voegen. Beginnend met een totaal van 5 hectare, zijn ze sindsdien uitgebreid tot 35 hectare wijngaarden, allemaal binnen 5 km van Hainfeld, ongeveer 1/2 uur rijden van Deidesheim. Hun bezit is een complexe geologie van löss, kalksteen, rode zandsteen, met afzettingen van mineraal muschelkalk (kalksteen) op sommige locaties. Annette en Thomas ‘oudste zoon George staan nu klaar om het leiderschap op het landgoed over te nemen. Na op verschillende adressen te hebben gestaan, zoals Rebholz (Pfalz) Wittmann (Rheinhessen) en Von Volxem (Saar), evenals een stage in Nieuw-Zeeland in 2016, zal hij de focus van de wijnmakerij op kwaliteitswijnen van buitengewone waarde voortzetten. Vanaf 2018 zijn de wijnen veganistisch gecertificeerd door de Europese Vegetarische Unie.

Lees meer

Duitsland – Pfalz

De Pfalz is één van de grootste wijngebieden van Duitsland. Het is een lange strook in het midden van het land, vanaf Bockenheim tot aan de Franse Elzas. Je vindt er vooral mooie witte wijnen van de Riesling en voor Duitse begrippen veel rode wijnen van de Dornfelder en de Spätburgunder. De wijnmakers van de Pfalz zijn innovatief en experimenteren er graag op los. Een zeer eigentijdse wijnregio. De 23.400 hectare aan wijngaarden liggen in een strook vanaf Bockenheim tot aan de Elzas. Door de beschutting van het Haardtgebergte worden de wijnstokken beschermd tegen weer en wind uit het westen. Dat maakt de Pfalz bijzonder mild en zonnig.

Lees meer
Scroll naar boven