Avide Cerasuolo di Vittoria DOCG

Verkoop door: Etna Smaak | Categorie: Rood

Intense Siciliaanse blend

Deze Siciliaanse wijn is gemaakt van twee typisch Siciliaanse druiven: Nero ‘d Avola (50%) en Frappato (50%). Het is een uitermate goed uitgebalanceerde wijn met veel frisheid in de smaak. De wijn heeft een rijping gehad van 12 maanden in de fles. In de geur heeft deze wijn veel rood fruit, florale aroma’s en hints van granaatappel. Unieke DOCG wijn, intens, rond en romig.

Het wijnhuis Avide

De wijnranken van dit wijnhuis zijn gelegen in het gebied Comiso bij Bastonaca en Mortilla. Dit is de enige DOCG van heel Sicilië. Een waarborg voor kwaliteit! De grond bestaat hier voornamelijk uit leem en rood zand.

De familie Demostene begon met het produceren van wijn in het begin van 1882, toen wijnen meer werden gemaakt om te delen met de familie en vrienden. Met het verstrijken van de jaren begon het gezin de wijngaarden uit te breiden en meer land te kopen. De echte ontwikkeling van het wijnhuis begon in dezelfde periode toen de Siciliaanse wijnen aan populariteit begonnen te winnen, dus Avide was een van de eerste wijnmakers die opviel.

Het wijnhuis werd mede opgericht door de notaris Giovanni Demostene, zijn zus Mariastella en zijn zwager Giuseppe Calcaterra. De zonen van Maria Stella Stella en Giuseppe, vertegenwoordigen de nieuwe generatie en de continuïteit van deze familietraditie. Tegenwoordig liggen de meeste wijngaarden in het hart van de unieke Siciliaanse DOCG Cerasuolo di Vittoria-regio en produceren ze een verscheidenheid aan rode en witte wijnen.

Lekker bij

Ossestaartsoep en rundvleesstoofpot.
Italië
Nero d'avola
2015
Intens, rond en romig