Champagne Duval-Leroy Brut Biologique | Frankrijk | gemaakt van de druiven Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir
Champagne Duval-Leroy Brut Biologique | Frankrijk | gemaakt van de druiven Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir

Champagne Duval-Leroy Brut Biologique

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Champagne
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

49,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zalvend puur en biologisch!

Ontwikkeling, verrijking en bescherming van het milieu maken standaard deel uit van de ethiek van het iconische Champagnehuis Duval-Leroy. De druiven voor deze zuivere Cuvée zijn geteeld met respect voor de natuur. Deze champagne heeft de biologische certificering Ecocert en voldoet aan internationale normen en specificaties.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Champagne
Druif Druif Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Domein Domein Duval-Leroy
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsFruit
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

Het vinificatieproces, deels in eikenhouten vaten, behoudt de specifieke eigenschappen van de druif en zorgt voor een hoge mate van concentratie en een sterke identiteit. Tegelijkertijd is dit een kristalheldere, verfijnde wijn met een zuiver bouquet. Deze smeuïge champagne van 11% Chardonnay en 89% Pinot Noir & Meunier druiven heeft een groen-gouden kleur verlicht door langzaam bewegende, zeer fijne bubbels die in de mond een bijzondere tintelende sensatie geven!

Lees meer

Maison de Champagne Duval-Leroy

Duval-Leroy is een iconisch Champagnehuis ontstaan in 1859 door het samengaan van de families Duval en Leroy in Vertus. Na het overlijden van haar man Jean-Charles in 1991 staat Carol Duval-Leroy, één van de meest actieve én innoverende vrouwen in de Champagne, aan het hoofd van het bedrijf. Ze kan een beroep doen op 143 ha wijngaarden waaronder een groot deel 1er Crus en Grands Crus in de beroemde Côte des Blancs, 20 km ten zuiden van Epernay. Vandaag is het nog één van de laatste grote familie champagnehuizen. Ook in de wijnkelder staat een vrouw aan het hoofd: Sandrine Logette-Jardin, een uitstekende wijnmaakster die de voorbije jaren voor flink wat nieuwe Cuvées heeft gezorgd. De champagnes van Duval-Leroy worden alom geprezen door internationale sommeliers en worden geschonken in meer dan 300 Michelin-sterren restaurants.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven