Champagne Moutardier - 100% Meunier Brut Nature | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Meunier
Champagne Moutardier - 100% Meunier Brut Nature | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Meunier
De Grote Hamersma score 8.5

Champagne Moutardier - 100% Meunier Brut Nature

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Champagne
Pinot Meunier

45,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegant en fris

De Champagne Moutardier Pure Meunier Brut Nature ligt lichtgeel in het glas en is zeer fris en direct. Heerlijke geuren van groene appels, citroen, perzik en roze grapefruit komen direct tegemoet. Na enkele momenten ruik je ook amandel met accenten van jodium.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Champagne
Druif Druif Pinot Meunier
Domein Domein Moutardier
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Fluweelzacht en fruitig

Een soepele en frisse champagne op de tong met een romige sprankeling die als het ware wegsmelt. De champagne ontwikkelt zich verder in de mond met hints van druif, kers, grapefruit en appel met heerlijke zuren van ananas. In combinatie met de mineraligheid van deze champagne komt dit samen tot een fluweelzacht en fruitig aroma. Vivino score 3.9.

Lees meer

Champagnehuis Jean Moutardier

Het champagnehuis bevindt zich ruim 100 km ten oosten van Parijs in het dorpje Le Breuil, in het dal van Surmelin. Hier bij dit familiebedrijf, ver weg van de doorsnee wijnroutes, wordt een prachtige reeks wijnen gemaakt van ware topkwaliteit en grote persoonlijkheid. Tachtig procent van de wijngaarden van dit champagnehuis is beplant met de druif Pinot Meunier en de familie Moutardier staat bekend als onbetwiste kenners van dit druivenras.

Lees meer

Historie

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’ en de familie wordt dan ook gerekend tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, welke gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal.

Lees meer

Druivensoorten

Met de druiven die hiervan afkomstig zijn maakt de familie deze Brut Nature. Hierin proef je hoe de Pinot Meunier druif prachtig tot uiting komt in een fluweelzachte, intense champagne met een perfecte balans van fruit en frisheid. Op champagneflessen vind je over het algemeen geen jaartal omdat het bij de assemblage van champagne gebruikelijk is dat druiven van verschillende oogsten en verschillende jaren worden samengevoegd voor het beste resultaat. Een jaartal zul je dus ook bij de champagnes van de familie Moutardier niet op de fles zien staan, behalve bij de Millésimé.

Lees meer

Pinot Meunier druif

In de Vallée de la Marne is de Pinot Meunier druif de meest aangeplante druif. Deze laatbloeier kan goed tegen de koude klei- en kalksteenbodems van de vallei en is beter bestand tegen de vorst dan de Pinot Noir druif. Door sommigen wordt de Pinot Meunier druif beschouwd als een mindere variant van de Pinot Noir en de Chardonnay vanwege zijn vermeende gebrek aan verfijning. Toch vindt je deze druif terug in vele prestigieuze champagnes, hoewel de makers daarvan dit niet altijd zullen toegeven. Er zijn ook een aantal zeer trouwe fans van deze druif, en zeker niet de minste zoals Alfred Gratien, Bollinger, Gosset en Krug. Allemaal gebruiken ze de Pinot Meunier vanwege zijn frisheid, fruitigheid en vermogen om snel te rijpen.

Lees meer

Lekker bij

De Champagne Moutardier Pure Meunier Brut Nature redt het uitstekend alleen maar is ook heerlijk om te combineren met kreeft, fruit, gerijpte kazen of gegrilde verse vis. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven