Terrazze dell’Etna Nerello Mascalese DOC Cirneco

Verkoop door: Etna Smaak | Categorie: Rood

Topwijn van prachtig terroir op Sicilië

Deze wijn komt uit Randazzo (Cantania) van de vulcanische ondergrond op de noordwestelijke hellingen van de Etna, rijk aan mineralen.  De wijn is voor 100% gemaakt van 60 jaar oude wijnstokken van de inheemse Nerello Mascalese druivensoort op Sicilië. De wijn is complex, krachtig en vol. Hij heeft een dieprode kleur en is intens in de neus met een zweem van kruidige vanilla. De wijn is warm en verfijnd en heeft een zachte afdronk die lang blijft hangen. Het is een goede bewaarwijn.

Vinificatie

De wijn wordt in oktober geoogst en daarna 12 maanden op Frans eiken gelegd waarna hij nog miniemaal drie jaar in de fles wordt gerijpt.

Het wijnhuis

Het Binanti wijnhuis is gelegen op de hellingen van de Etna-vulkaan op Sicilië en is een van de meest prominente producenten van heerlijke wijnen in Italië. Wijn wordt al generaties lang door de familie geproduceerd. Dit familiebedrijf is opgericht in 1988 en gestart als pionier van de wijnmakerij op de Etna, met wijngaarden in Rovittello, Milo en Viagrande. Het wijnhuis wordt momenteel gerund door de tweelingbroers Antonio en Salvino, twee gepassioneerde en internationaal georiënteerde Sicilianen die naar huis zijn teruggekeerd om in de voetsporen te treden van hun vader Giuseppe, met als doel het wijnhuis naar nieuwe hoogten te brengen.

Lekker bij

De Cirneco gaat goed samen met prosciutto, salami, rood vlees, wild, gevogelte en rijpe kazen.

 

Italië
Nerello mascalese
2011
Complex, krachtig en vol