Tornatore - Etna Rosso Pietrarizzo | Italië | gemaakt van de druif Nerello Mascalese
Tornatore - Etna Rosso Pietrarizzo | Italië | gemaakt van de druif Nerello Mascalese

Tornatore - Etna Rosso Pietrarizzo

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Sicilië
Nerello Mascalese

28,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegante verrassing

Deze robijnrode wijn heeft een delicate, complexe neus met hints van rode bessen en bloemen. De smaak is intens, met een complexe structuur. Mineraliteit, fruit en tannines vormen gezamenlijk een elegante en al verrassend jong drinkbare wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Sicilië
Druif Druif Nerello Mascalese
Domein Domein Tornatore
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Wijnmaker Tornatore

Wijnmaker Tornatore heeft met de rode wijn Etna Rosso Pietrarizzo een waar kunstwerk afgeleverd. Dat is natuurlijk op zich al knap maar de omstandigheden zijn verre van gemakkelijk. De wijngaard ligt op de vulkaan Etna op 600 tot 1000 meter hoogte. Dat betekent dat het koeler is dan lager in het dal. De wijngaard is gericht op het noorden waardoor de zon maar beperkt kans de druiven direct te verwarmen. En toch, of misschien wel juist daaróm, is dit een heel bijzondere en erg goede wijn geworden. Wij zijn erg enthousiast over deze wijn en zijn er trots op deze wijn aan jou te kunnen leveren.

Lees meer

Francesco Tornatore

Het wijndomein van Tornatore is opgezet door Francesco Tornatore, die zijn geld verdiende in de telecommmunicatie. Hij creëerde pas in de 21e eeuw een prachtig wijndomein in Castiglione di Sicilia. Dit ligt aan de noordkant van de Etna op de vulkanische bodem. De overgrootvader van Francesco plantte echter al wijngaarden in 1865. Tornatore kan niet alleen bogen op meer dan 150 jaar ervaring maar er zijn ook deels oude wijngaarden.

Lees meer

Inheemse druivenrassen

Tornatore wil alleen met inheemse inheemse druivenrassen werken. Voor rood is gekozen voor Nerrello Mascalese en Nerello Cappuccio, voor wit is gekozen voor Carricante. De pluk is handmatig. Sicilië is behoorlijk warm, maar de wijnen van Tornatore liggen zo hoog, tussen de 600 en 1000 meter, dat de wijn hierdoor een opvallende frisheid en elegantie bereikt. Daarom worden de rode wijnen wel de Bourgognes van Sicilië genoemd. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten om geweldige wijnen te maken. Wijn met respect voor het terroir: de wijnen worden vergist op moderne betonnen cuves en gerijpt op foeders. Hierdoor is er vrijwel geen houtgebruik in de wijnen terug te proeven. Al met al levert dit zeer precieze, elegante, frisse en doordrinkbare wijnen op, die bovendien -voor Etna begrippen- zeer plezierig geprijsd zijn.

Lees meer

Onderscheidingen

Etna Rosso Pietrarizzo van wijnmaker Tornatore heeft al vele mooie onderscheidingen gekregen, waar onder: Gambero Rosso: due bicchieri. Twee glaasjes voor Etna Rosso Pietrarizzo 2015 James Suckling: 93 punten (vintage 2015). Wine Enthusiast 93 punten (vintage 2014). Aroma’s die rode bessen, donker bakkruiden en gegrild mediterraan kruid oproepen, komen uit het glas. De elegant gestructureerde smaak toont zwarte kers, wilde aardbei, zoethout, gebarsten peper en een vleugje salie. Het is mooi in balans, met een heldere zuurgraad en verfijnde tannines.

Lees meer
Scroll naar boven