Domaine Jaume Vinea Natura Sans Sulfites | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah
Domaine Jaume Vinea Natura Sans Sulfites | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah

Domaine Jaume Vinea Natura Sans Sulfites

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Frankrijk
Frankrijk, Côtes du Rhône
Grenache Noir, Syrah

24,50

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Sulfiet-arme Côtes du Rhône

Deze wijn is het resultaat van het verlangen van Pascal en Richard Jaume om een natuurlijke wijn te maken zonder enig toegevoegd sulfiet, spontane gisting en volledig biologisch. Ter ere van het 10 jarige bestaan van de werkwijze Vinea Natura is deze wijn gemaakt. Er worden slechts 3500 flessen van gemaakt. Het etiket is gemaakt van verpulverd steen. Vivino score 4.1.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Côtes du Rhône
Druif Druif Grenache Noir, Syrah
Domein Domein Domaine Jaume
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score

“ “

Prachtige blend

De wijn is een blend van grenache en syrah. De druivenstokken voor deze wijn zijn minstens 50 jaar oud en groeien op ruim 450 meter hoogte. De wijn toont uiterste finesse, met tonen van rijp rood fruit, zoethout, garrigue en peper. De wijn heeft enkel gerijpt in roestvrijstalen tanks om de expressie van de terroir maximaal naar voren te laten komen.

Lees meer

Het domein

Domaine Jaume wordt gerund door de broers Pascal en Richard Jaume. Over enkele jaren zal dit familiebedrijf worden overgenomen door de jongste broer, Anthony Jaume. Het wijnhuis bestaat als sinds 1906 en is een van de meest toonaangevende producenten van Vinsobres. Deze appellatie ligt in het uiterste noord-oosten van de Zuiderlijke- Rhône. Niet alleen produceren zij witte, maar ook rosé en rode wijn. Daarnaast proberen een zo biologisch mogelijke werkwijze te hanteren, bekend als Vinea Natura. De oprichter van Domaine Jaume heeft een doorslaggevende rol gespeeld voor de wijnwetgeving in Frankrijk. Samen met Baron le Roy van Chateau Fortia uit Chateauneuf-du-Pape hebben zij de grond gelegd aan het AOP systeem waardoor voor elke wijn de herkomst is te herleiden.

Lees meer

Frankrijk – Vinsobres

Vinsobres ligt in de Zuiderlijke Rhône, iets ten noordelijk van Rasteau en Cairanne. Sinds 2005 is deze appellation verheven tot een van de Cru’s van de Zuiderlijke Rhône. Deze cru status geldt alleen voor de productie van rode wijn. Het klimaat kan als mediterraan beschouwd worden en is door de hellingen beschermd tegen de mistral en alpenwinden. De voornaamste bodemsoorten zijn grindhoudend mergel op de hellingen en zandhoudend mergel in de lager gelegen wijngaarden.

Lees meer

Let op: wijnen zonder sulfiet bestaan niet

Wil je een wijn zonder sulfiet bestellen? Van nature zit er al een laag percentage sulfiet in wijn, ontstaan tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Dus wijnen zonder sulfiet bestaan niet. Er bestaan wel zeer fraaie wijnen zonder toegevoegd sulfiet.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven