Wijnen van de Carignan druif

De Carignan druif, oorspronkelijk uit Cariñena, Spanje, gedijt in warme klimaten. Deze Spaanse rode druif is geliefd in Franse wijnen en gedijt ook in de Californische Central Valley. Ontdek de kwaliteit van Carignan wijnen wereldwijd.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Carignan

Blauwe druiven
De Carignan wijnstokken leveren een grote opbrengst, met dichte trossen, maar ze zijn een uitdaging voor de wijnboeren om te telen en oogsten.

Macération carbonique

De Carignan druif is een laatrijpe druif die maar zelden volledig rijp wordt in een gematigd klimaat. Ze zijn gevoelig en hebben een hoge zuurgraad en zijn rijk aan tannines. Het vergt een experimentele benadering om evenwichtige Carignan wijnen te produceren. Dit gebeurd meestal in de vorm van assemblage wijnen.  Desondanks de uitdaging zijn de Carignan wijngaarden over de hele wereld te vinden.

Kleurmutaties

Blanc en Gris

De witte Carignan druif is bekend als Carignan Blanc en Carignan Gris.
Het zijn wit-bruine en roze-bruine variaties. Langs de Spaans Franse grens, in wijnstreek Roussillon en Languedoc zijn een aantal Carignan Gris wijngaarden aangeplant.

De Carignan Blanc komt vaker voor in Spanje. Vooral in de streken rondom Catalonië en Empordà. In Spanje wordt de Carignan gebruikt voor assemblage met Macabeo, Syrah, Cinsault en Grenache. Deze wijnen leveren zachtere, vollere wijnen met een rustiek parfumpalet. Het zijn volle witte wijnen die een hoge zuurgraad en alcoholpercentage hebben, met een zacht subtil aroma. Ontdek weelderig lichte citrusachtige tonen.

Noir

Deze rode variant van de Carignan druif, met haar bijna zwarte schil, is zoals haar witte soortgenoot een laatrijpe druif. Ze produceert een fruitige rode wijn met aroma’s van rode vruchten en kruiden met subtiele een umami smaak. Ontdek peper, zoethout en donker fruit.

Blends

De Carignan wijnen komen zelden voor als cépage wijnen. Ze completeren goed met assemblage partners die geen body of diepe kleur hebben. Krachtige wijnen met zwart fruit noties en hartige accenten. Oudere wijnstokken met een lagere opbrengst produceren de beste wijnen. Zachte soepele wijnen.

De mooiste spijs en wijn combinaties

De Carignan wijnen smaken heerlijk bij scherpe en kruidige gerechten.
● Peperige Catalaanse worst (Salchichon de Vic)
● Pittige lamsgehaktballetjes
● Aubergine lasagne
● Lam gyros

Scroll naar boven