Domaine Jean Charles Fagot Volnay | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir
Domaine Jean Charles Fagot Volnay | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir

Domaine Jean Charles Fagot Volnay

2021

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Pinot Noir

48,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Dik, kruidig en redelijk wat tannines

Deze rode wijn uit de Bourgogne is gemaakt van 100% Pinot Noir. Dik, kruidig en redelijk wat tannines. Donker bosfruit en volmondig met een elegante touch.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein Jean Charles Fagot
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Jean Charles Fagot

Naast het beroemde dorpje Chassagne-Montrachet met een van de meest prestigieuze wijngaarden in de Bourgogne heb je het dorpje Corpeau, in dit dorpje zit de wijnfamilie Fagot al sinds 1860 gevestigd. De huidige bezitter van het domaine is Jean Charles Fagot is de 5e generatie van de familie en de 3e generatie met een wijngaard in Chassagne-Montrachet heeft. Om in de voetsporen van zijn voorouders te treden heeft Jean Charles de wijnbouw studie gevolgd op de prestigieuze wijnschool Lycee Viticole Beaune. Een andere passie was muziek waar hij ook een opleiding voor heeft gevolgd en zelfs een album heeft opgenomen in Parijs.   Halverwege 1990 ging Jean Charles weer terug naar zijn roots in Corpeau om het familiebedrijf over te nemen van zijn vader. In de jaren 1998 richtte hij naast het Domaine een restaurant Auberge de Vieux Vigneron op. Het restaurant is een begrip in de omgeving geworden waar Jean Charles geniet van de Franse gastronomie met zowel lokale gasten als Internationale gasten.  Op de wijngaarden is Jean Charles bewust van de gezondheid van de wijngaarden zo past hij alleen chemische middelen toe als het echt niet anders kan. De wijnen worden traditioneel en natuurlijk gevinifieerd, gebruikmakend van eiken foudres en 12-14 maanden lange rijpingsperioden in de Fagot-kelders. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven