Wijnen van de Gamay druif

Verken de verrukkelijke wereld van Gamay wijnen! Deze druif, afkomstig uit de Beaujolais regio, staat bekend om zijn sappige rode vruchtenaroma's en levendige zuurgraad. Geniet van de frisheid en soepelheid die Gamay wijnen kenmerken. Een ware traktatie voor liefhebbers van lichte fruitige wijnen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Gamay

Blauwe druiven
De Gamay heeft een dunne purperkleurige schil en lage tannines. Zelfs op de alkalische graniet bodems van de Beaujolais heeft de druif hoge opbrengsten.

Vinificatie

Moderne vinificatie haalt het beste uit de soort naar boven. Via maceratie, worden de vaak handgeplukte, ongekneusde Gamay druiven, vóór de alcoholische hoofdgisting, in een afgesloten vat gerijpt. Door de afsluiting van zuurstof treedt een verteringsproces in gang die de aroma’s van de druif versterken en de zuurgraad verminderen. De wijnen worden zachter en soepeler.

Levendige wijnen

De Gamay wijnen kunnen als licht en fruitig worden omschreven. Ontdek de kenmerkende zure kersen, gedroogde bessen en zwarte peper. Door de lichte body en beperkte tannine structuur van de Gamay wijnen zijn deze wijnen toegankelijk en makkelijk te drinken. De Gamay wijnen worden het beste jong genoten. Zo blijft de frisheid en smaak behouden.
De meest gangbare assemblage partners voor de Gamay druif zijn Aligoté, Chardonnay en Pinot Noir. Deze druivensoorten versterken de structuur en body van de Gamay wijnen. Voorbeelden van deze wijnen zijn fris, maar peperig met een duidelijke frambozentoon.

Meer dan alleen licht rood

Tegenwoordig experimenteren wijnboeren met andere vinificatie-stijlen om meer structuur en complexiteit toe te voegen aan de Gamay wijnen of door de Gamay wijnen op eikenhout te laten rijpen. Zo wordt de levensduur verlengd en wordt de smaak versterkt. Proef soepele wijnen met zachte, volle aroma’s van rood en gekonfijt fruit met een romige afdronk.
Gamay druiven worden ook ingezet voor de productie van levendige rosé wijnen die doen denken aan aardbeien en frambozen. Ruik bloemen zoals viooltjes en lila in een fris glas Gamay rosé.

Spijs en wijn combinatie met Gamay

Geniet van de mooie Gamay wijnen bij bijna zoete gerechten zoals:
● Geroosterde kalkoen met cranberrysaus
● Gegrilde zalmfilet met geroosterde venkel
● Marokkaanse lamstajine met abrikoos

Scroll naar boven