Gimenez Riili - Gran Familia Altamira - Malbec | Argentinië | gemaakt van de druif Malbec
Gimenez Riili - Gran Familia Altamira - Malbec | Argentinië | gemaakt van de druif Malbec

Gimenez Riili - Gran Familia Altamira - Malbec

2014

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Argentinië
Argentinië, Mendoza
Malbec

49,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Gran Reserva Familia Altamira

De “Gran Reserva Familia Altamira” -versie van de familie: heel donkerpaars. Karakteristieke aroma’s die vooral doen denken aan viooltjes en rode verse bessen. De dichtheid, complexiteit en mineraliteit die kunnen worden vastgesteld in de neus worden bevestigd in de mond: geroosterde tonen en aroma’s van pure chocolade worden toegevoegd aan zure kersen, frambozen, bramen, boysenbessen, pruimen en hints van zoete kruiden. Aanzienlijke, dichte textuur gecombineerd met opwindende zuurgraad.

Wijngebied Paraje Altamira, San Carlos, Uco Valley, Mendoza, Argentinië

Barrique-rijping 22 maanden in Franse barriques

Het Wijnhuis Gimenéz Riili

Het wijnhuis Gimenéz Riili, een van de vele families uit Zuid-Spanje die leefden in de 19e eeuw. Emigreerde uit Europa in de 17e eeuw, en de familie Riili, oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, deelde hetzelfde lot hier in Argentinië: ze wijdden zich aan de kunst van het verbouwen van fruit, groenten en wijn; Met deze traditie waren de families al diep geworteld in Europa. Terwijl de familie Riili een van de eerste bodega’s in Mendoza was die wijn bottelde in “Damajuanas” in plaats van in vaten, was de familie Gimenez trots op hun eerste eigen wijngaard in Maipú.

Eduardo Gimenéz en Susanna Riili

De paden van Eduardo Gimenéz en Susanna Riili liepen al snel naar elkaar toe, niet alleen vanwege hun wederzijdse liefde voor het adembenemend mooie landschap aan de voet van de Andes, maar ook vanwege de gedeelde visie dat hier wijnen van uitstekende kwaliteit geproduceerd konden worden. In 1973 richtten ze allebei een van de modernste “bodega’s” van hun tijd op, met een productiecapaciteit van 2 miljoen. Liter. Het paste in de tijdgeest om grote hoeveelheden wijn van lage kwaliteit te produceren.

Uco-vallei

Maar ze realiseerden zich al snel dat een beperkte druivenproductie en een zorgvuldige selectie van de druiven de voorwaarden zijn voor de productie van wijnen van topkwaliteit. De grote bodega werd verkocht, vanaf nu werden kleinere hoeveelheden gebotteld in gehuurde kelderruimtes. Het wijnhuis wordt nu gerund door haar 5 zonen. Naast de wijngaarden in Maipú, die op ongeveer 800 meter boven zeeniveau liggen, zijn er andere toplocaties bijgekomen in de Uco-vallei, het meest veelbelovende wijnbouwgebied van Argentinië, tot wel 1.100 meter. De oenoloog won de jonge, getalenteerde Pablo Martorell, die al ervaring had opgedaan in Medoc, Saint Emilion en Napa Valley. In 2011 kwam de droom om zijn eigen, maar deze keer kleine wijnmakerij te hebben eindelijk weer uit. uitgerust met de nieuwste Europese keldertechnologie en nieuwe Franse barriques. Het resultaat zijn wonderbaarlijk complexe, stijlvolle en toch elegante wijnen met een grote herkenningswaarde.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Argentinië
Streek Streek Mendoza
Druif Druif Malbec
Domein Domein Gimenez Riili
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGran Reserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven