Weingut Blauensteiner Gruner Veltliner | Oostenrijk | gemaakt van de druif Grüner Veltliner
Weingut Blauensteiner Gruner Veltliner | Oostenrijk | gemaakt van de druif Grüner Veltliner

Weingut Blauensteiner Gruner Veltliner

2019

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Oostenrijk
Oostenrijk, Wagram
Grüner Veltliner

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Uitbundig en fris

Een verfrissende en levendige witte wijn uit Oostenrijk. De wijn heeft een bleekgele kleur en een aroma van groene appels, citrus en witte peper. In de mond is de wijn fris en levendig met een goede zuurgraad en smaken van groene appel en citrus. Lange en aanhoudende afdronk met een lichte minerale toets.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Oostenrijk
Streek Streek Wagram
Druif Druif Grüner Veltliner
Domein Domein Weingut Blauensteiner
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Wagram

De wijnstreek Wagram is wat minder bekend en zeker geen grote naam. Deze herkomstbenaming dateert pas van 2007 en heeft dus nog niet veel tijd gehad om naam te maken. Het gebied ligt direct ten westen van Wenen, tussen de stad en het Kremstal in. De wijngaarden liggen op glooiende heuvels met een ondergrond die veel Loss bevat. Samen met het betrekkelijke warme “Pannonische”klimaat maakt dit de streek perfect geschikt voor de Gruner Veltliner. Deze druif gedijt goed op wat rijkere en dikkere bodems, omdat hij relatief veel water nodig heeft is  loss dat prima water vast houd dan ook een uitstekende ondergrond.

Lees meer

De wijnmaker

Leopold Blauensteiner produceert mooie wijnen op basis van lage opbrengsten en een uitstekende verzorging van de wijngaard. Samen met het warmere klimaat zorgt dat voor een rijke stijl wat zeker naar voren komt in de Rassing, breed en sappig, met wit fruit en citrus, open in de smaak, mondvullend en een fraaie lengte.

Lees meer

Weingut Blauensteiner

Weingut Blauensteiner is een familiebedrijf dat al meer dan 200 jaar bestaat. Het wijndomein is gelegen op de heuvels van het Weinviertel-gebied en maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Het wijndomein is vooral gespecialiseerd in de Grüner Veltliner-druif, de meest aangeplante druif in Oostenrijk. De wijngaarden van Weingut Blauensteiner zijn gelegen op klei- en leemachtige bodems en het klimaat is er mild met een grote temperatuurschommeling tussen dag en nacht. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de smaken en aroma’s die kenmerkend zijn voor de Grüner Veltliner-druif.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven