Herdade dos Lagos | HdL Aragonez Biologisch | Portugal | gemaakt van de druif Aragonez
Herdade dos Lagos | HdL Aragonez Biologisch | Portugal | gemaakt van de druif Aragonez
De Grote Hamersma score 8

Herdade dos Lagos | HdL Aragonez Biologisch

2018

Rode wijn

Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Mundus Vini

11,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Mundus Vini

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Biologische Aragonez

Beste Biologische wijn Portugal Mundus Vini 2023. Aroma’s van kersen, rabarber, tabaksblad, een pepertje en sporen van eucalyptus verrassen de neus. In de mond elegant, complex maar harmonieus met prominente zachte tannines. Alc. 15,6 %. Een productie van slechts 4.800 flessen. Aragonez is de Portugese benaming voor Tempranillo.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol15,6%
SpijsSpijsRibeye
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVinho regional
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“Pure Aragonez van wijnmakers Maria Perreira en Carsten Heinemeyer. Notificatie in de ‘Groene Hamersma’.”

Vinificatie

Door optimaal te snoeien zijn de druiven uitstekende van kwaliteit. Geplukt met de hand in koele ochtenduren. Zacht geperst en 10 maanden gerijpt in stalen tanks en 10% in Franse barriques.

Lees meer

Herdade dos Lagos

Herdade dos Lagos behoort al meer dan 30 jaar tot de familie Zeppenfeld. In de loop der jaren heeft de Herdade veel veranderingen ondergaan. Momenteel dient het gebied van 1000 hectare met haar vijf dammen als weiland voor 1000 schapen. Maar voorop staat altijd nog de biologische teelt van wijnstokken, olijfbomen en johannesbrood. Binnen de familie heeft dochter Antje inmiddels de leiding van het bedrijf overgenomen samen met haar man, de landschapsarchitect Thorsten Kreikenbaum. Voor Herdade dos Lagos was de omschakeling naar biologische landbouw een grote uitdaging met bureaucratische obstakels. Maar na een gecontroleerde overgangsfase kan men nu met trots spreken van een gecertificeerde biologische wijnmakerij. Maria Pereira is in 2020 door Delinat verkozen tot biodiversity wijnmaker van het jaar.

Lees meer

Alentejo

De wijnregio Alentejo ligt in het zuidoosten van Portugal, op korte afstand van de Spaanse grens. De rivier de Taag doorkruist het gebied. Het gebied beslaat ca. 13.000 ha aan wijngaarden. Dit gedeelte van Portugal is vrij droog en wordt gekenmerkt door een warm klimaat. Het gebied staat bekend om haar uitstekende kwaliteitswijnen.

Lees meer

Wijn en spijs

Zorg dat de HdL Aragonez een half uurtje voor het serveren wordt geopend. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 17ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, steak, stoof en wild.

Lees meer
Scroll naar boven