Bodegas Miras - Jovem - Pinot Noir | Argentinië | gemaakt van de druif Pinot Nero
Bodegas Miras - Jovem - Pinot Noir | Argentinië | gemaakt van de druif Pinot Nero

Bodegas Miras - Jovem - Pinot Noir

2017

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Argentinië
Argentinië, Patagonië
Pinot Nero

14,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Pinot Noir uit het zuidelijkste puntje van de wereld!!!

Deze Pinot Noir uit zuidelijkste puntje van de wereld komt uit een totaal andere wijnwereld, zoals we die kennen uit Mendoza. De Miras Jovem is gereserveerd en ongelooflijk lichtvoetig met een subtiel aroma van bosbessen en delicate bloemige tonen. Ongepolijst in de mond, dankzij spontane gisting en met een evenwichtige zuurgraad, levendige tannines en een lange, fruitige, kruidige afdronk. De wijnstokken van Marcelo Miras worden biologisch geteeld.

Wijngebied Valle Azul – General Roca – Río Negro, Patagonië, Argentinië

Uitwerking, veroudering en veroudering

Rode wijn gemaakt met de traditionele fermentatietechniek met Delestage. 24 dagen maceratie. Gistingstemperatuur: <25 ° C Malolactische gisting: volledig. Verduidelijking: bentoniet. Gebotteld zonder filtering. Aantal flessen: 8.000 Rijping in de fles: minimaal 4 maanden in de kelder alvorens op de markt te worden gebracht. Verouderingspotentieel: 3 of meer jaar.

Bodegas Miras

Bodega Miras is gevestigd nabij de stad Neuquén in de provincie Rio Negro, Patagonië, ongeveer 800 km ten zuiden van Mendoza. De regenval is hier minimaal, met halfwoestijnachtige omstandigheden, maar fruitbomen (dit is de belangrijkste appel- en perenproducerende regio van Argentinië) en wijngaarden gedijen dankzij traditionele irrigatie van de enorme Rio Negro.

Marcelo Miras

Marcelo Miras heeft bij veel van de grote namen in Patagonië gewerkt (Humberto Canale, Fin del Mundo), maar dit is zijn familieproject die hij begon met het maken van wijn voor gezinsconsumptie. Hij is een aardige, aardige man, een encyclopedie over alles wat met Patagonië te maken heeft. Zijn zoon Pablo is nu bij het project betrokken. Ze bewerken biologische wijngaarden, gebruiken natuurlijke gisten maar gebruiken, voorlopig ook meer commerciële temperatuurregeling, zachte klaring en filtratie, gematigde zwavelgehaltes. Er is nogal wat Trousseau en oude Semillon-wijnstok in de regio geplant, evenals Pinot Noir.

Klimaat

Met niet meer dan 150 mm regen per jaar is dit een zeer droog, mild landklimaat. Omdat het zo ver naar het zuiden ligt, zijn de zomertemperaturen niet buitensporig en in combinatie met een koele avond heb je een heel ander klimaat dan Mendoza, wat resulteert in wijnen die frisser, aromatischer en delicater zijn.

Inheemse gisten

Alle rode wijnen worden ontsteeld in roestvrijstalen tanks en gefermenteerd met inheemse gisten. De Trousseau, dezelfde druif die men in de Jura en ook in Galicië aantreft, is een medium tot volle rode wijn met een gematigde tanninestructuur en veel donker bessenfruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Argentinië
Streek Streek Patagonië
Druif Druif Pinot Nero
Domein Domein Bodegas Miras
AlcoholAlcohol13,2%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven