Kogl Primus Inter Pares | Slovenië | gemaakt van de druiven Chardonnay, Kerner en Muscat
Kogl Primus Inter Pares | Slovenië | gemaakt van de druiven Chardonnay, Kerner en Muscat

Kogl Primus Inter Pares

2015

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Slovenië
Slovenië, Podravje
Chardonnay, Kerner, Muscat

7,99

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie frisse Sloveense witte wijn

Kogl Primus Inter Pares is een speelse, jonge witte wijn. Deze cuveé van gelijke delen Chardonnay, Muscat Ottonel en Kerner druiven is uitgesproken fris. Florale aroma’s en smaken van perzik en ananas met een aangenaam fris citruszuurtje met een licht minerale afdronk. Een heerlijke wijn voor de lente- en zomeravond.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Slovenië
Streek Streek Podravje
Druif Druif Chardonnay, Kerner, Muscat
Domein Domein Kogl
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Top wijnhuis uit Slovenië

Verscholen in de noordoostelijke hoek van Slovenië ligt Podravje, de grootste wijnbouwregio van Slovenië. Het gebied was ooit een zee. In de oude zeebodem bulkt het van fossiele voedingsstoffen en mineralen die deze streek ideaal maken voor het verbouwen van wijndruiven. De mensen die hier wonen zijn van nature rustig en vriendelijk, open, wijs, trots en geestig. Wijnhuis Kogl ligt op een heuvel boven Velika Nedelja, vlakbij de grens met Kroatië. Op het etiket van de fles staat het jaartal 1542, omdat er toen al geschreven werd over dit bijzondere landgoed. Sinds 1860 beheerde een reeks rijke adellijke families het landgoed. In 1983 nam de Franci Cvetko het landgoed in beheer. Met liefde voor de natuur, combineert hij traditie met moderne wijnkennis om met passie, creativiteit en de rust van reflectie zijn kwaliteitswijn te maken. Kogl behoort tot de top in Slovenië. De Kogl Primus Inter Pares – de eeste van de gelijke in het Latijn –  is een jonge wijn, gemaakt van druiven uit de laatste oogst. De weersomstandigheden van het jaar hadden gunstige omstandigheden gecreëerd voor de genereuze groei van de wijnstok, waardoor de wijnmaker op zijn gemak was. Zomer en herfst naadloos gemengd, waardoor de druiven vroeg konden rijpen. Het grootste deel van de oogst was in september gedaan. Franci Cvetko ziet deze wijn als de voorbode van een buitengewone vintage en een voorouder van de waarschijnlijk weelderige wijnen die zullen volgen.

Lees meer

Gastronomie

De minerale smaak van deze wijn is lekker bij vegetarische gerechten, gegrilde vis, kip en pittige kazen. Kan ook goed als aperitief gedronken worden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven