Loescher Rotling Halbtrocken

Verkoop door: Wijnen van de Moezel | Categorie: Rose

Duitse Rotling

Deze wijn is afkomstig van de wijnhellingen rondom Senheim, gemaakt door Martin Loescher. Het is geen rosé maar een Rotling, want deze Duitse wijn wordt van witte en blauwe druiven gemaakt. Deze halfdroge wijn is fris, vol van smaak en heeft nog enig restzoet.

Het wijnhuis

Wijnmakerij Loescher-Erben is idyllisch gelegen aan de Moezel, tussen de wijnstad Cochem en Zell. Dit wijngoed kent steile wijngaarden en schrale leisteenbodems met klimatologische invloeden van Hunsrück en Eifel. Hier wordt onder leiding van wijnmaker Martin Loescher op ambachtelijke wijze wijn gemaakt, waarbij bijvoorbeeld gewerkt wordt met authentieke houten vaten. Dit geeft extra body aan de wijnen, zonder dat ze hun frisheid verliezen.

De druiven worden verbouwd op verschillende lokaties:

Bremmer Calmont, deze berg wordt beschouwd als de steilste wijngaard van Europa. De wijngaarden zijn aangelegd in terrassen die als zwaluwnesten op de berg “plakken”. Door de helling van bijna 70% krijgen de druiven meer zon dan andere wijngaarden.
Het heeft een eigen microklimaat, heet en droog. Op deze steile hellingen komen geen machines en wordt dus handmatig geoogst.

Senheimer Lay, een van de best gewaardeerde wijngaarden aan de Moezel. De wijnstokken zijn gedeeltelijk gecultiveerd in terrassen, en deels op steile hellingen. De bodem is gemaakt van verweerde blauwe leisteen. De wijnen zijn extreem helder met een sprankelende mineraliteit.

Senheimer Bienengarten, dit is een uitermate steile wijngaard, met bijna als bodem lichte leisteenaarde.

Senheimer Rosenberg heeft veel overeenkomsten met de Bienengarten maar dan minder steil.

Lekker bij

Een ideale wijn voor tijdens een zomerse barbecue.

Duitsland
Dornfelder, müller-thurgau
2015
Kleurrijk, soepel en fruitig

Online wijn bestellen van Wijnen van de Moezel

Wijnen van de Moezel is specialist van wijnen uit de Duitse wijnstreek Moezel. De streek langs de rivier Moezel geldt als oudste Duitse wijnbouwgebied. Dat het Moezelland en de wijn…

Bekijk het assortiment