Weingut Hiss Baden Spätburgunder Rosé Trocken

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Rose

Zeer smaakvolle rosé

De  Baden Spätburgunder Rosé Trocken van Weingut Hiss is vrij stevig van smaak. Droog en sappig, maar wel met body, zo mag men deze rosé gemaakt van spätburgunder, oftewel pinot noir, wel karakteriseren.  Harmonieus, sprankelend, fris met fijne fruitsmaken van aardbeien. Makkelijk drinkbaar en smaakvol.

Kwaliteit en duurzaamheid in de basis

Op de heuvels van de beroemde Kaiserstuhl in de wijnbouwregio Baden bij Freiburg vinden we de 22 hectare wijngaarden van Weingut Hiss. Karl Heinz Hiss stichtte het wijnhuis in 1962 en was daarmee de eerste wijnmakerij in Eichstetten. Ondertussen heeft de door de staat gecertificeerde wijnbouwtechnicus Andreas Hiss de scepter overgenomen. Met veel vaart en innovatieve geest leidt hij het wijnhuis. Samen met zijn vrouw Alexandra en goed opgeleide medewerkers blijft hij de kwaliteit van het familiebedrijf hoog in het vaandel voeren. Zijn filosofie: kwaliteitsgerichte wijnbouw door rendementsbeperking en duurzaam bodembeheer door continue aanvoer van humus en bloeiende zaaiingen van grassen en bloemen.

Pinot noir van oude vulkaanhelling

De vulkaanhellingen van de Kaiserstuhl behoren tot de beste wijngebieden van Duitsland. Ze liggen ter hoogte van de Franse Elzas, maar aan de Duitse kant is het beduidend warmer. Alle wijnstokken staan op de locatie Eichstetter Herrenbuck. Spätburgunder is de Duitse naam voor pinot noir. De diverse pinot-variëteiten doen het goed aan de voet van deze oude vulkaan. Na het oogsten wordt de most opgehelderd door bezinking. Daarna volgt een koele, gecontroleerde en langzame fermentatie, waarna een gedeeltelijke verfijning plaatsvindt in een groot houten vat voordat de wijn jong wordt gebotteld.

Drinken bij…

Gewoon om zo van te genieten, maar bij wat droge, gerijpte ham, wat amandelen of een lekker gegrild sardientje of asperges met zalmsnippers misstaat deze droge Spätburgunder Rosé ook niet. Daar heeft deze heerlijke Duitse wijn genoeg body voor. Aanbevolen serveertemperatuur ca. 10°C. Binnen 3 jaar na botteling opdrinken.

Duitsland
Pinot noir
2018
Fruitig en kruidig

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment