Menu
Masseria San Polo - Susumaniello | Italië | gemaakt van de druif susumaniello
Masseria San Polo - Susumaniello | Italië | gemaakt van de druif susumaniello

Masseria San Polo - Susumaniello

2022

Rode wijn

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Masseria San Polo – Susumaniello

Donker robijnrode wijn. De aroma's drukken hints uit van rood fruit, jam en licht grafiet. De wijn is zeer smaakvol. Het heeft een geweldige balans van rijp fruit met minerale stevigheid. Een geweldige Susumaniello!

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

In 1969 startte Bruno en Agnese Andreetta een prachtig bedrijf. Societá Agricola Porto, in de jaren ’70 en ’80 actief in de voedingsmiddelen. In 1983 is de familie Andreetta begonnen met de productie van biologische granen.Dat was voor die periode en in die sector (landbouw) volledig innovatief. Na zeer goede resultaten besloten ze in 2002 om ook in de wijnbouw aan de slag te gaan. Een sector die kenmerkend is voor de economie en geschiedenis van Italië. In 2003 verwierf de familie Andreetta een Massaria, een typische antieke boerderij in de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Op het landgoed van de Massaria plantten ze uitgestrekte wijngaarden die beroemde druiven produceerden, zoals Negroamaro, Rode Malvasia, Chardonnay en Susumaniello. Een volledige renovatie van ‘Massaria San Polo’ werd voltooid in 2015 en is nu een adembenemend hotel. De gedrevenheid van de familie Andreetta stopte hier echter niet. In diezelfde periode ontwikkelde het familiebedrijf zich verder met de meer klassieke Venetiaanse druif; Glera, de druif van Prosecco. Na een decennium van onderzoek en experimenten, in samenwerking met oenologen en wijnscholen, zag hun eerste geproduceerde prosecco het levenslicht in 2014. Met trots heeft dat tot op heden geresulteerd naar een Prosecco Brut, een Prosecco Extra Dry en een Prosecco Rosé. De familie Andreetta vieren samen ruim 50 jaar aan successen op basis van de erkende hoge kwaliteit van hun producten, hun professionaliteit, toewijding aan innovatie en milieuvriendelijke methoden.

Lees meer

Wijn/spijs

De krachtige, volle smaak past goed bij gerechten met rood vlees, wild, pasta’s, kazen en uiteraard bij (BBQ) vlees.

Lees meer

Productie

Selectief met de hand geplukte druiven. Na de fermentatie rust de wijn nog eens 6 maanden in Barriques van Frans eiken.

Lees meer