Pagos de Mogar | Roble | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Pagos de Mogar | Roble | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 9-

Pagos de Mogar | Roble

2018

Rode wijn

Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Goud

Bacchus

Goud

World Wine

13,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Goud

Bacchus

Goud

World Wine

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vol, aards, fluweelzacht

De Mogar Roble van 100% tempranillo uit de Spaanse Ribera del Duero heeft een mooie diep violet-rode kleur. Rijpe kersen, frambozen, zwarte bes en pruimen in de neus, licht kruidig en mineraal.  In de mond vol, aards maar fluweelzacht met mooie tannines, diepgang en een goede balans. De afdronk blijft lang hangen met tonen van vanille, toast en een wit pepertje. Een mooie combinatie.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“Een krachtpatser die heel wat te vertellen heeft, voor een zeer vriendelijke prijs.”

Er wordt al eeuwen wijn gemaakt in Ribera del Duero – de eerste vermelding van tempranillo, dé Spaanse rode druif, die hier tinta del pais heet, komt uit Ribera del Duero, in de dertiende eeuw. Sinds 1860 maakt Vega Sicilia z’n onbetaalbare topwijnen. Maar de rest van de oogst kwam niet verder dan de plaatselijke kroeg. Tot zo’n veertig jaar geleden de ene na de ambitieuze wijnmaker na de ander besefte dat Vega Sicilia natuurlijk niet de enige was die hier prachtwijn kon maken. En hier op Mogar laten ze zien dat dat onbetaalbaar lekker kan zijn, maar geen gat in je portemonnee hoeft te slaan. Ferm fruit van de tempranillo, specerijen, degelijke houtgeuren dankzij een opvoeding van een half jaar op Frans en Amerikaans eikenhout, plus een fijne, kruidige ondertoon, en een beheerst gebruik van specerijen. Een krachtpatser die heel wat te vertellen heeft, voor een zeer vriendelijke prijs.

Lees meer

Wijn met diepgang

Deze Tempranillo uit de Spaanse Ribera del Duero heeft een diepe violetrode kleur. In de neus rijpe kersen, frambozen, zwarte bes en pruimen, licht kruidig en mineraal. In de mond vol, aards maar fluweelzacht met mooie tannines, diepgang en een goede balans. De afdronk blijft lang hangen met tonen van vanille, toast en een wit pepertje. Alc. 14,5 %. Geteeld op 20 jaar oude Tempranillo wijnstokken. Houtligging zes maanden op Frans- en Amerikaans eiken.

Lees meer

Bodegas Pagos de Mogar

Bodegas Pagos de Mogar is een familiebedrijf opgericht in 2003 onder de regulering van de Spaanse “Regulatory Council of the Origination of Origin (D.O.) Ribera del Duero”. Het wijnhuis bevindt zich in Valbuena de Duero (Valladolid) en voert een strikte controle uit op de teelt van de druiven. De wijnstokken worden zo bewerkt dat de groeikracht is gematigd en worden -indien nodig- gesnoeid, wat leidt tot opbrengsten van minder dan 5.000 kg / ha. De wijnen zijn enkelvoudig, bereid met 100% ‘tinta del pais’ druiven. Deze variëteit, de lokale aanpassing van ‘tempranillo’, wordt het meest gebruikt in Ribera del Duero en staat bekend om haar goede bewaarpotentie.

Lees meer

Ribera del Duero

Het klimaat van Ribera del Duero heeft droge, hete zomers en lange, strenge winters met intense vorst. De temperatuur schommelingen tussen de verschillende seizoenen en vooral tussen dag en nacht tijdens de rijpingsperiode, dragen bij aan de hoge concentratie polyfenolen die de wijnen uit deze regio kenmerken. Dit extreme klimaat, samen met de grote hoogte en de kalksteen bodems, resulteren in uitstekende druiven die leiden tot wijnen met een sterke ruggengraat en diepe kleur die typisch zijn voor de Ribera del Duero.

Lees meer

Wijn en spijs

Open de Mogar Roble een half uur voor het serveren. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 18ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, vis, vlees, wild, stoof, salades en kazen.

Lees meer
Scroll naar boven