Pagos de Mogar | Roble | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Pagos de Mogar | Roble | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 9-

Pagos de Mogar | Roble

2018

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Ribera del Duero
Tempranillo

13,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vol, aards, fluweelzacht

De Mogar Roble van 100% tempranillo uit de Spaanse Ribera del Duero heeft een mooie diep violet-rode kleur. Rijpe kersen, frambozen, zwarte bes en pruimen in de neus, licht kruidig en mineraal.  In de mond vol, aards maar fluweelzacht met mooie tannines, diepgang en een goede balans. De afdronk blijft lang hangen met tonen van vanille, toast en een wit pepertje. Een mooie combinatie. Alc. 14,5 %.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Ribera del Duero
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein Pagos de Mogar
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Bewaarwijn

Geteeld op 20 jaar oude wijnstokken. Een houtligging van 6 maanden op nieuw Frans- en Amerikaans eiken vaten. De wijn is nu op dronk, maar heeft een bewaarpotentie van zeker 10 jaar. De Mogar Roble is het jongere broertje van de Mogar Vendimia Seleccionada.

Lees meer

Bodegas Pagos de Mogar

Bodegas Pagos de Mogar is een familiebedrijf opgericht in 2003 onder de regulering van de Spaanse “Regulatory Council of the Origination of Origin (D.O.) Ribera del Duero”. Het wijnhuis bevindt zich in Valbuena de Duero (Valladolid) en voert een strikte controle uit op de teelt van de druiven. De wijnstokken worden zo bewerkt dat de groeikracht is gematigd en worden -indien nodig- gesnoeid, wat leidt tot opbrengsten van minder dan 5.000 kg / ha. De wijnen zijn enkelvoudig, bereid met 100% ‘tinta del pais’ druiven. Deze variëteit, de lokale aanpassing van ‘tempranillo’, wordt het meest gebruikt in Ribera del Duero en staat bekend om haar goede bewaarpotentie.

Lees meer

Ribera del Duero

Het klimaat van Ribera del Duero heeft droge, hete zomers en lange, strenge winters met intense vorst. De temperatuur schommelingen tussen de verschillende seizoenen en vooral tussen dag en nacht tijdens de rijpingsperiode, dragen bij aan de hoge concentratie polyfenolen die de wijnen uit deze regio kenmerken. Dit extreme klimaat, samen met de grote hoogte en de kalksteen bodems, resulteren in uitstekende druiven die leiden tot wijnen met een sterke ruggengraat en diepe kleur die typisch zijn voor de Ribera del Duero.

Lees meer

Wijn en spijs

Open de Mogar Roble een half uur voor het serveren. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 18ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, vis, vlees, wild, stoof, salades en kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven