Wijnen van de Garnacha Tintorera druif

Deze Spaanse variëteit staat bekend om haar diepe, donkere kleur en rijke aroma's van zwarte bessen en specerijen. Proef de volle body en fluweelzachte tannines die deze druif zo kenmerken.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Garnacha Tintorera

Blauwe druiven
De Garnacha Tintorera druif, die naast Spanje en Frankrijk ook in Portugal en de Verenigde Staten wordt verbouwd, is makkelijker in onderhoud dan Garnacha, en oogstte hiermee populariteit bij de wijnboeren.

Drooglegging

De bessen komen in grote opbrengsten, ze zijn vlezig en sappig. Tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten ontdekken wijnbouwers dan de bessen nog steeds een rijpbare moist konden schenken na een derde persing. Later verraadde de donkere kleur van de wijn niet dat de wijn aangelengd werd met water.

Het zit ‘m in de schil

De Garnacha Tintorera wijnstokken, die in de herfst paarsachtige tinten krijgen, levert vroegrijpe bessen met een dikke schil. Zo is de Garnacha Tintorera goed tegen rot en de elementen beschermd. De wijnen hebben een hoog tanninegehalte en zijn daarmee rijk aan antioxidanten. Jonge Garnacha Tintorera missen diepgang, maar na rijping op vaten ontwikkelen deze wijnen complexiteit. Ontdek onderliggende aroma’s van zwart fruit zoals pruimen en blauwe bessen, met kruidige toetsen van zwarte peper en laurier.

Elegante schakeringen

Er worden ook uitstekende Garnacha Tintorera rosé wijnen geproduceerd. De druiven worden meteen na het oogsten geperst. Het zijn elegant fruitige wijnen met een zalmroze kleur. Mooi om naar te kijken en heerlijk om te drinken. Ontdek tonen van aardbeien afgewisseld met frisse zuren.
Dankzij haar intens donkere kleur is de Garnacha Tintorera een geschikte assemblage partner om meer kleurkracht te geven. Wijnen met Grenache Noir, Merlot of Syrah geven intens en krachtige wijnen. Proef de levendige fruitaroma’s.

Spijs en wijn combinaties met Garnacha Tintorera

Laat de wijn even luchten voor het genieten van een intens glas Garnacha Tintorera bij lichte gerechten. Lichtere Garnacha Tintorera stijlen combineren goed met hartige gerechten.

● Witte vis met gestoofde groenten
● Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom
● Stoofschotels,
● Spaanse tapas zoals gerookte kazen en Iberische worsten.

Scroll naar boven