Monviert Martagona Friulano | Italië | gemaakt van de druif Friulano
Monviert Martagona Friulano | Italië | gemaakt van de druif Friulano

Monviert Martagona Friulano

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Friuli
Friulano

14,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een feestje om te drinken

Naast de Sauvignon, Ribolla Giallla en Franconia is er ook nog een Monviert Martagona Friulano! Bestel je in Friuli, de streek boven Venetië, een witte wijn op het terras, dan krijg je standaard een Fruilano. Wij vinden dit een feestje om te drinken.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Friulano
Domein Domein Monviert
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsCharcuterie
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Slank met mooie zuren

De Monviert Martagona Friulano is appelig en slank, met mooie zuren. Strogeel van kleur met groenachtige tinten, de neus is delicaat, met kruidachtige hints van hooi en amandelen. In de mond is het vol en bevredigend, zonder in te boeten aan finesse. Ideaal om van te genieten met wat San Daniela ham, Een andere klassieker uit het gebied.

Lees meer

Friulano-druiven

Hij is geproduceerd van Friulano-druiven geteeld in de gemeente Cividale del Friuli. Het is de meest representatieve wijn van het huis, niet alleen vanwege de witte druivensoorten die zijn verbouwd, maar ook omdat hij in staat is om het potentieel en het karakter van dit gebied, sterk tot uitdrukking te brengen. Na gecontroleerde fermentatie rijpt het ongeveer 4 maanden in roestvrijstalen containers in contact met de edele droesem.

Lees meer

Tocai wordt Friulano

Friulano betekent ‘klein druifje’. De Friulano groeit in de Italiaanse wijnregio Friuli in het uiterste Noordoosten van het land. Het is de belangrijkste witte druif van deze regio. Tot enkele jaren geleden heette deze witte druif nog ‘Tocai Friuliani’, maar dat vonden ze in het Hongaarse Tokaj niet zo leuk. Hongarije stapte naar de EU en de naam werd rechtgetrokken.  Tocai is nu voorbehouden aan een zoete wijn uit Hongarije. Dat is bij de Friulanen niet van harte gegaan. In de streek is de druif heel populair en velen noemen ‘m nog steeds Tocai. De Friuliano druif geeft frisse witte wijnen. Appelig en slank, met mooie zuren. Mits hij goed gemaakt wordt, want als de wijnmaker simpelweg voor een hoge opbrengst per hectare gaat, kan de Friuliano slaapverwekkende, saaie wijn geven. Je kunt bij ons één specifieke wijn van de Friulano kopen en dit vinden wij een hele goede! de uitzondering die de regel bevestigd. Buiten Italië staat deze druif aangeplant in het direct aan Friuli grenzende Slovenië, maar ook gek genoeg in Chili, onder de naam Sauvignonasse.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven