Oropasso Biscardo IGT Veneto

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Wit

De zomer in je glas

De Oropasso Biscardo IGT Veneto is citroengeel van kleur met een groene glans. De wijn is gemaakt van twee druivensoorten die elkaar geweldig goed aanvullen: Garganega (60%) en Chardonnay (40%). Dit levert een wijn op met zowel fris citrus fruit als rijp geel fruit. In de afdronk een vleugje vanille. In de mond een vettig mondgevoel, maar ook wat fijne zuren op het eind die voor een goede balans zorgen. Dat alles bij elkaar maakt de Oropasso een onweerstaanbaar lekkere zomerwijn.

Appassimento

De wijn wordt net buiten de Soave regio gemaakt van Chardonnay en Garganega druiven. Net als bij de Neropasso wordt ook hier de techniek van de ‘appassimento’ toegepast, waarbij een gedeelte van de druiven van de Oropasso voor het persen wordt ingedroogd. De druiven worden direct na de oogst te drogen gelegd in kratten. De druiven verliezen door het drogen rond de 25% van hun vocht. Daardoor nemen in de druiven de aroma’s en het suikergehalte toe.

De vergisting duurt 15 dagen in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 13-14 ° C. De rijping van de wijn duurt langer, en de wijn blijft ongeveer vijf maanden rusten op zijn gist (lie). Dit laatste zorgt voor een vollere smaak en iets meer complexiteit.

Wijnhuis Biscardo

Dit ruim 140 jaar oude familiebedrijf is een van de oudste wijnproducenten in Verona (Noord-Italië). De wijngaarden zijn gelegen op een licht doorlatende bodem, met een mengeling van klei, zand en slib. Op dit moment wordt het wijnhuis gerund door drie leden van de 5e generatie die nauw samenwerken om de traditie voort te zetten: Maurizio, Martino en Maddalena die samen garant staan ​​voor kwaliteit, expertise en innovatie.

Bij Biscardo weten ze hoe ze wijn moeten maken! Probeer ook eens hun rode variant, de Neropasso of hun rosé, de Rosapasso.

Lekker bij

Deze Italiaanse topper is heerlijk bij pasta, risotto, soepen, vis, schaaldieren, wit vlees en gerijpte kazen.

Italië
Chardonnay, garganega
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment