Phebus Syrah | Argentinië | gemaakt van de druif Syrah
Phebus Syrah | Argentinië | gemaakt van de druif Syrah

6,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Phebus Syrah

Phebus Syrah heeft een kleur die intens rood is met een paarse weerschijn. De neus van deze syrah heeft veel donker fruit en verfijnde kruidigheid en de typische aroma's van de syrah. De smaak is zacht en vol fruit waarbij mooie zuren zorgen voor frisheid. 

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Argentinië
Streek Streek Mendoza
Druif Druif Syrah
Domein Domein Fabre
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsGebraden kip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De kunst van het wijnmaken bij Phebus

De basiswijnen van Phebus bestaat allemaal uit een type druif. Het zijn wijnen die makkelijk te drinken zijn waarvan de Syrah de meest powerful is. Vooral de torrentés en de rosé zijn wijnen die voor het geld een uitstekende keuze zijn. Het wijnhuis combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de ‘savoir faire: uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. De wijnen van Phebus zijn zowel nationaal als internationaal erg geliefd.Deze Syrah komt uit de Mendoza regio waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van vijftien jaar. Tussen 11 en 22 maart worden de druiven handmatig en in kleine kratjes geoogst om op deze manier te voorkomen dat ze beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd en voor de vergisting vindt schilinweking plaats gedurende vijf dagen bij een temperatuur van acht graden. Daarna wordt de most vergist bij een gecontroleerde temperatuur van 25 graden en wordt de wijn driemaal per dag overgepompt.

Lees meer

Het wijnhuis

De meermaals bekroonde wijnmakerij van Fabre Montmayou werd begin jaren negentig opgericht door wijnmaker Hervé Joyaux Fabre toen hij vanuit zijn geboorteland Bordeaux naar Argentinië verhuisde en hij was een van de eerste buitenlanders die het potentieel van Argentinië inzag. De wijnen van Fabre Montmayou tonen echte puurheid van fruit met complexiteit, frisheid en elegantie. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door Hervé’s onwankelbare geloof in de lokale terroirs en zijn vastberadenheid dat al zijn wijnen deze terroirs zo elegant mogelijk moeten uitdrukken.

Lees meer

Hervé Joyaux Fabre

Hervé Joyaux Fabre, eigenaar en wijnmaker van Fabre Montmayou, werd geboren in Bordeaux, Frankrijk, in een familie van wijnonderhandelaars. Toen hij begin jaren 90 in Argentinië aankwam op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden en een wijnmakerij te beginnen, was Hervé Joyaux Fabre onder de indruk van het potentieel voor Malbec in Mendoza.

Lees meer

Malbec-wijngaarden

Als een echte visionair kocht hij zeer oude Malbec-wijngaarden, geplant in 1908, en bouwde hij de Fabre Montmayou-wijnmakerij met echte boetiekstijl en essentie. Toen de wijnmakerij in Mendoza eenmaal was opgericht, besloot Hervé wijngaarden en een wijnmakerij te kopen in Rio Negro, Patagonië. Hij realiseerde zich dat het unieke koele klimaat van deze zuidelijke regio in combinatie met het “terroir” het mogelijk maakte om geweldige wijnen te creëren die qua stijl heel anders zijn dan die geproduceerd in Mendoza.

Lees meer

Savoir Faire

Zijn passie en “savoir faire” deden de rest. Dankzij zijn samenwerking met zijn vrouw, Diane, kon hij beginnen met het produceren van uitzonderlijke wijnen die internationale bekendheid hebben gekregen en waarvan in meer dan twintig landen wordt genoten. Hervé vervaardigt de wijnen met een nauwgezette benadering om ervoor te zorgen dat elke stap van het proces volgens zijn instructies wordt uitgevoerd. Diane neemt de controle over wanneer de wijn klaar is om naar klanten te worden verzonden. Ze zorgt voor alles, van de kurken tot klanten en daarbuiten.

Lees meer

Wijngaarden

Fabre Montmayou haalt zijn druiven uit wijngaarden in de beste wijnbouwgebieden van Mendoza (Luján de Cuyo) en veel zuidelijker, in  Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). Ze verbouwen met traditionele duurzame methoden om de beste druiven te verkrijgen met respect voor het milieu. We oefenen kort snoeien en groen oogsten om het evenwicht van elke wijnstok te verzekeren en de beoogde opbrengsten voor elk van de variëteiten te bereiken. De druiven worden met de hand geplukt zodra het fruit de optimale rijpheid heeft bereikt.

Lees meer

Wijnmakerij

Zodra de druiven bij de wijnmakerij aankomen, worden de trossen zorgvuldig met de hand gesorteerd voordat ze worden verwijderd. Er is een tweedehands sorteertafel voor individuele bessen als ze uit de stammer komen om ervoor te zorgen dat alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit in onze wijnen gaan.

Lees meer

Mendoza

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië met meer dan 160.000 hectare wijngaarden. Meer dan 80% van alle Argentijnse wijnen wordt geproduceerd in deze provincie en het is een referentiecentrum geworden voor de Argentijnse en Zuid-Amerikaanse wijnindustrie. Mendoza bestaat uit vijf grote wijnregio’s: Noord, Oost, Centrum, Zuid en Uco Valley (Valle de Uco).

Lees meer

Terroir

Elke regio heeft een heel ander terroir, elk met zijn eigen hoogte- en bodemkenmerken. Deze terroirs, in combinatie met de lange, droge en milde herfst van Mendoza, stellen wijnproducenten en oenologen in staat om te oogsten volgens hun geprefereerde rijpheidsniveau van de druiven, zonder te worden beperkt door het weer.

Lees meer

Luján de Cuyo

De wijngaarden van Fabre Montmayou bevinden zich in de beste druiventeeltgebieden van Mendoza. Het wijnhuis is gelegen in Luján de Cuyo, 18 km ten zuiden van de stad Mendoza aan de voet van het Andesgebergte, op 1.150 m hoogte en is omgeven door de eerste wijnstokken die door Hervé J.Fabre werden gekocht, 15 hectare oude Malbec-wijngaarden die werden geplant in 1908.

Lees meer

De smaken en geuren van Phebus Syrah

Het resultaat is een intense rode wijn met een paarse weerschijn en aroma’s van donker fruit en een verfijnde kruidigheid. Een typische Syrah met een zachte doch volle smaak met volle fruit tonen en frisse zuren. Deze wijn wordt het beste geserveerd bij geroosterd lamsvlees, gegrilde steak, wild en stevige pastaschotels en heeft een bewaarpotentieel van 1-2 jaar.

Lees meer
Scroll naar boven