Pierre Henri Ginglinger - Alsace Pinot Blanc bio | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Blanc
Pierre Henri Ginglinger - Alsace Pinot Blanc bio | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Blanc

Pierre Henri Ginglinger - Alsace Pinot Blanc bio

2019

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Elzas
Pinot Blanc

11,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Biologische Elzasser

Een weelderig witte pinot blanc met een een zoete toets, maar met voldoende frisheid om heerlijk verteerbaar te blijven. Tonen van wit fruit, lekker toegankelijk. Een echt klassieke wijn uit een klassiek wijngebied.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Elzas
Druif Druif Pinot Blanc
Domein Domein Pierre Henri Ginglinger
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsArtisjokken met vinaigrette
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

12 generaties wijnmakers

Mathieu Ginglinger is 12e generatie wijnmaker, zijn domein is gevestigd in het pittoreske Eguisheim. Naast de bekende cépagewijnen heeft hij ook wijnstokken staan in enkele grand-cru-wijngaarden, zoals Ollwiller en Eichberg. Al geruime tijd boert hij biologisch en is intussen ook aan het experimenteren met natuurwijnen.

Lees meer

Lekker bij geroosterde flespompoen

Ingrediënten: flespompoen, olie, peper, zout, chilivlokken, korianderzaad. Snij de pompoen in de lengte door in 4 tot 6 lange stukken. Ontpit ze en smeer ze in met olie. Bestrooi met peper, zout, chilivlokken en maal er de korianderzaadjes over. Leg ze in een beoliede schaal en gaar ze in een matig warme oven gaar. Ook lekker met een saus van Griekse yoghurt of zure room met blauwe kaas. Serveertemperatuur: 10 ℃

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven