Menu
Risveglio Primitivo Gio IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Primitivo
Risveglio Primitivo Gio IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Primitivo

Risveglio Primitivo Gio IGP Salento

2021

Rode wijn

Deze wijn heeft 4 prijzen gewonnen
Bekroond

86 punten

Bekroond

92 punten

Bekroond

92 punten

Bekroond

excellence

18,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.3
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 4 prijzen gewonnen
Bekroond

86 punten

Bekroond

92 punten

Bekroond

92 punten

Bekroond

excellence

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Paarsrode karakteristieke wijn

De Primitivo is intens, complex met fijne kwaliteit. Het heeft een duidelijke hoeveelheid hints van rijp rood fruit, zoals pruimen, zwarte kersen en bessen in het algemeen.
Droog, fluweelzacht, warm, zwoel. Van geweldige structuur. Het drukt een elegant evenwicht en een beslissende, aanhoudende en fijne intensiteit uit.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Primitivo
Domein Domein Risveglio
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Smaak

Rijp rood fruit, zoals pruimen, zwarte kersen en bessen in het algemeen. Droog, fluweelzacht, warm, zwoel. Van geweldige structuur.

Lees meer

Lekker bij

Lamsvlees, rundvlees, wild, gevogelte, stoofschotels, pasta met vleesragout, worstjes, belegen harde kaas, pure chocolade.

Lees meer

Vinificatie/oogst

De druiven worden in de eerste dagen van oktober met de hand geplukt van de 40 à 50 jaar oude wijnstokken. Na een zorgvuldige selectie van de druiven uit oude Primitivo-planten, wordt het persen en ontstelen gevolgd door fermentatie gedurende 15/20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur in afgeknotte kegelvormige stalen tanks. Dit wordt gevolgd door rust en verfijning gedurende 12 maanden in barriques van gebruikt Frans eikenhout van 2,25 hl (allier).

Lees meer
Scroll naar boven