San Basilio
Deze wijn wordt gemaakt van druiven die handmatige en selectief worden geoogst in de tweede en derde tien dagen van september. Na de eerste persing wordt de most 48 uur gegist volgen de Val di Noto methode, waarna een tweede zachte persing volgt. De wijn gist op eigen gisten. De wijn rijpt vervolgens 3 maanden op eikenhout en minimaal 8 maanden op de fles.
Het resultaat is een wijn met een neus van intens fruit, licht kruidig en zwoel, en een rijpe intense, luxe smaak, met mooie zuren. (Perswijn, Maart/April 2020 – beoordeling 4.5/5)
Land: | Italië |
---|---|
Streek: | Sicilië |
Domein: | Riofavara |
Jaar: | 2016 |
Druif: | Nero d'Avola |
Smaak: | Licht, fruitig en soepel |
---|---|
Classificatie: | IGP |
Wijn/spijs: | Noten, rood vlees, affetati |
Alcohol: | 13.5 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van Sloviti
Sloviti importeert wijn Slovenië en uit Italië. Italië is natuurlijk een bekend wijnland, maar onder de duizenden wijnen die het land rijk is zijn er nog vele die Nederland niet…
Bekijk het assortiment