Intipalka Sauvignon Blanc | Peru | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Intipalka Sauvignon Blanc | Peru | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Intipalka Sauvignon Blanc

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Peru
Peru, Ica
Sauvignon Blanc
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Zilver

Medaille

Zilver

Medaille

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Zilver

Medaille

Zilver

Medaille

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verfrissende Sauvignon Blanc

De planten die groeien in het droge woestijnklimaat, maar op vruchtbare grond van diepe leem, hebben natuurlijke kenmerken die in Peru onstaan zijn. Het geeft een jong, unieke en fruitig druivenras weer. Uit citroenzuur, appel en perzik ontstaan expressieve aroma ‘s. De mooie afdronk wordt veroorzaakt door de lichte structuur en met de juiste zuren in de mond, wat voor een verfrissende, levendige wijn zorgt.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Peru
Streek Streek Ica
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Santiago Queirolo – Intipalka
AlcoholAlcohol11%
SpijsSpijsSushi
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVarietales
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De Grote Hamersma over Intipalka Sauvignon Blanc

“Bij sauvignon blanc is Peru niet het eerste land waaraan ik denk. Er gaan zelfs dagen voorbij waarop ik de hele dag niet aan Peru denk. Bij Intipalka proberen ze daar verandering in aan te brengen. Plaats van handelen is de Valle de Ica.  Het levert een atypische sauvignon op. Hij heeft wel appels, maar ze zijn geel en niet groen. En eigenlijk is het zelfs appelmoes. Compleet met kaneel. Heeft ook nog wat peer en perzik. Zijn amandeltonen doen me eerder denken aan een Gavi di Gavi dan aan sauvignon. Maar laten we eerlijk zijn: hoe vaak proef ik nou Peruaanse sauvignon…?”

Lees meer

Intipalka wijngaarden

Een italiaanse immigrant Santiago Queirolo Raggio kwam rond 1880 in Peru aan, waar hij tot een bloeiende Italiaanse gemeenschap aansloot die zich inmiddels in Lima gevestigd had. Hij ging wonen met zijn familie in Pueblo Libre, dan nog iets meer dan een agrarisch dorp aan de rand van Lima. Hij verkocht in eerste instantie inktvis en andere zeevruchten op de straat voordat hij met zijn taverne, Antigua Taberna Queirolo begon. Hier verkocht hij traditionele Peruaanse Creools eten en flessen wijn en Pisco van druiven worden geteeld op grond kocht hij rond Cañete, ten zuiden van de stad.

Lees meer

Pisco

Uiteindelijk ging hij wijn en pisco maken, onder de naam Santiago Queirolo wat weer gebruikt werd voor een merknaam voor wijnen en gedistilleerde dranken, terwijl het restaurant slechts een onderdeel van zijn bedrijf werd. Hoewel de Antigua Taberna Queirolo nog in bedrijf is, is het de Santiago Queirolo wijnbusiness, dat hoofdzakelijk de core-business werd. In het magazijn waar pallets van wijn en pisco opgestapeld staan, voor restauranthouders en groothandels voor het plaatsen van grote orders. Vandaag kunt u Santiago Queirolo wijnen en sterke dranken in vele supermarkten en restaurants over de hele wereld verkrijgen.

Lees meer

Jacquis Bloquin

In 2000 is na overleg met de wereldberoemde wijnmakers Jacquis Bloquin en Edmundo Bordeu, hebben de Queirolo-familie besloten om hun wijnhuis te renoveren, wat uitmonde in het verkrijgen en ingebruikname van de wijngaarden te Ica in 2002. Sinds 2009 zijn de Intipalka wijnen op de markt. Wijnmakers Jiusan en Jorge Ernesto Queirolo, een kleinzoon van de oprichter zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wijnen en pisco’s, die uitdrukking geven aan de persoonlijkheid van de Peruaanse cultuur.

Lees meer

De wijngaarden in Ica

De wijngaarden in Ica bevinden zich in de hooglanden van de Ica-vallei, aan de voet van het Andesgebergte, op 60 km van de kust en meer dan 500 meter boven de zeespiegel. De bodem heeft een diepe leem en het bevindt zich in een woestijnklimaat, met frisse winters en zonnige warme zomers. Ica vallei heeft een grote thermische temperatuurschomelingen tot 20 ° C tussen dag en nacht, waardoor dit gebied een echte oase voor ideale wijnstok teelt. Er wordt gebruik gemaakt van druppelirrigatie en de oogst gebeurt met de hand. Geografische Locatie: Ica, Km 300 ten zuiden van Lima / Ica vallei. Hoogte: 500 meter boven de zeespiegel.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven